fbpx

Сонячну електростанцію на 30 кВт змонтовано в Івано-Франківську

Суспільство 13:38, 26.02, 2018

Компанія "ЕКО-ЦІЛЬ" завершила монтаж домашньої мережевої сонячної електростанції в Івано-Франківську. Сонячна електростанція потужністю 30 кВт призначена для зеленого тарифу і дасть змогу виробити за рік 32 120 кВт електроенергії.

Встановлення сонячної електростанції не тільки забезпечить приватне домогосподарство власною електроенергією, але й дасть змогу отримувати прибуток від надлишків виробленої електроенергії за "зеленим" тарифом.

Нагадаємо, що зелений тариф у розмірі 0.18 євро за кіловат затверджений законом України і зафіксований до 2030 року.

Сонячну електростанцію було змонтовано на території біля булинку. Вибір на користь наземного розміщення станції був зумовлений тим що дах будинку не підійшов своєю площею і розташуванням.

1

Будівництво металоконструкцій та встановлення сонячних батарей тривало 12 днів. При її будівництві було використано сонячні батареї JA solar 120 шт. і інверторне обладнання австрійського виробника Fronius.

2

Як розповідають фахівці компанії "Еко-Ціль", сонячні батареї, які вони пропонують, мають тривалий термін експлуатації – мінімум 25 років. Також спеціалісти рекомендують купити сонячні панелі для будинку від відомих виробників, які входять до списку Tier 1.

Встановлена станція має функцію онлайн-моніторингу. Маючи онлайн-кабінет з усіма підключеними до інтернету станціями, можна слідкувати за абсолютно всіма показниками роботи сонячної установки:

– вольт-амперними показниками,
– кривими графіків виробництва електроенергії,
– ефективністю роботи всієї станції і окремо по інверторах.

Онлайн-кабінет навіть дає можливість оцінити ефективність вкладених коштів. Увесь цей комплекс показників дає змогу оцінити, наскільки коректно працює станція, тобто таким чином проводиться часткове сервісне обслуговування.

Правильні налаштування онлайн-кабінету дають змогу отримувати оперативні повідомлення про ті чи інші некоректні показники за допомогою електронної пошти або SMS повідомлення.

До прикладу, ми можемо бачити, що станція 19.01.18 зменшила викиди СO2 на 710,01 кг та заробила 21,35 Євро.

3

Із збільшенням попиту на сонячні батареї ціна на них поступово знижується, а завдяки одному з найвигідніших зелених тарифів у Європі окупність становить від 5 років.

Більше про "зелений" тариф та сонячні електростанції можна дізнатись на сайті компанії "Еко-Ціль": ecogoal.com.ua.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: