fbpx

Сонячну електростанцію потужністю 30 кВт змонтовано в Молодькові. ФОТО

Економіка 11:09, 18.05, 2018

Компанія ЕКО ЕНЕРГІЯ ® завершила монтаж сонячної електростанції потужністю 30 кВт, що працює за "зеленим" тарифом для домогосподарства в cелі Молодьків Івано-Франківської області.

Компанія ЕКО ЕНЕРГІЯ ® змонтувала домашню мережеву сонячну електростанцію, що працює за "зеленим" тарифом в Молодькові Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Станція потужністю 30 кВт призначена для забезпечення приватного домогосподарства електроенергією та продажу її надлишків за "зеленим" тарифом (вартістю 0,18 євро за 1 кВт*год. до 2030 року).

Еко Енергія Івано-Франківськ

При будівництві мережевої сонячної електростанції використано 108 сонячних батарей Amerisolar AS-6P30-280W, автоматика змінного струму ABB та мережевий трифазний інвертор Huawei Sun 2000-33 KTL-A.

Довідково. За перші три місяці ц.р. ще 543 приватних домогосподарства України встановили сонячні панелі. Це у 2,7 рази більше у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, коли на "сонячну електроенергію" перейшли 200 родин.

1

Таким чином, в Україні, станом на 01.04.2018 р., вже 3553 домогосподарства генерують електроенергію з енергії сонця. Загальна потужність сонячних панелей, встановлених домогосподарствами, складає 63 МВт. Зацікавлення населення сонячними панелями пояснюється вигідним та прив’язаним до курсу євро "зеленим" тарифом, який регламентується відповідним законом, прийнятим Верховною Радою України.

2

Завдяки існуючому тарифу домогосподарство може продавати надлишок згенерованої "чистої" електроенергії в мережу і повертати кошти, вкладені у сонячні панелі, без застережень щодо інфляції.

Компанія ЕКО ЕНЕРГІЯ ® пропонує: сонячні електростанції для дому "під ключ", що працюють за "зеленим" тарифом. Отримати консультацію або придбати обладнання можна за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 72.

Еко Енергія Івано-Франківськ

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: