fbpx

Справа Колковського: суд допитав свідків

Суспільство 16:14, 18.06, 2014

У кримінальному провадженні щодо Володимира Колковського, який обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), суд допитав свідків обвинувачення.

Івано-Франківський міський суд продовжив слухання у кримінальному провадженні щодо Володимира Колковського, який обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України, та допитав свідків обвинувачення. Зокрема, екс-директора департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківська Олега Гаркота, нинішнього в. о. директора департаменту Володимира Гайдара, депутатів Івано-Франківської міської ради Романа Онуфріїва та Володимира Балагуру, двох понятих та двох колишніх співробітників Колковського, який очолював підприємство «Скол».

Першим суд допитав Гаркота, який, за версією слідства, вступив у змову з Колковським.

Екс-директор департаменту містобудування та архітектури розповів, що наприкінці травня – на початку червня 2012 року до нього підійшов депутат міськради Володимир Колковський і сказав, що підприємець Віктор Ломей запропонував винагороду за виготовлення містобудівних умов та обмежень на будівництво торгового центру.

«Я зрозумів, що ми і так повинні виготовити ці документи, тому погодився», – сказав Гаркот.

За виготовлення документів Ломей мав передати Гаркоту 30 тис. доларів. Звідки взялася ця сума, Гаркот нібито не пам’ятає.

Відповідні документи департамент виготовив 9 жовтня 2012 року. Того дня Гаркот після роботи зустрівся з головою бюджетної комісії, очільником фракції «Свобода» у міськраді Романом Онуфріївим.

Відтак до них приєднався депутат міської ради Володимир Балагура.

Оскільки Колковський був за кордоном, то «винагороду» від Ломея мав передавати Гаркоту Петро Славенюк – підлеглий Колковського.

Славенюк домовився з Гаркотом про зустріч біля магазину “Сонячне коло”, поруч фірми “Скол”. Тож Гаркот попросив Балагуру підїхати до «Сколу» і забрати документи. Оскільки Гаркот сидів на задньому сидінні, по «документи» (які виявилися грошима) вийшов Балагура, передав їх Онуфріїву, який сидів на пасажирському передньому сидінні. Той кинув їх під ноги.

Після того всіх трьох затримали працівники СБУ та прокуратури на вулиці Січових Стрільців.

Версію Гаркота підтвердили Онуфріїв та Балагура.

Свідка Володимира Гайдара, який у 2012 році був головним архітектором міста, суд допитув про власне виготовлення містобудівних умов та обмежень.

Суд також допитав співробітників фірми “Скол”: Петра Славенюка, який  забирав гроші у Ломея та передавав їх Гаркоту, та Дмитра Стефурака, який підвозив Славенюка.

Ще двоє свідків – це поняті Ярослав Дутчак та Олег Пельц, які співпрацювали з СБУ та прокуратурою.

На наступному засіданні суд досліджуватиме письмові докази у справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: