fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Справа Колковського: підсудний відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду

Справа Колковського: підсудний відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду

13:00, 16.05, 2014

У п’ятницю, 16 травня, Івано-Франківський міський суд продовжив слухання у кримінальному провадженні щодо Володимира Колковського, який обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Прокуратура вважає, що екс-депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Колковський у березні 2012 року запропонував директору підприємства «ЛКМ-інвест» Віктору Ломею допомогу в отриманні дозвільної документації на зведення двоповерхового житлового будинку по вул. Гетьмана Мазепи, 144, — йдеться в обвинувальному акті.

Після цього обвинувачений нібито організував зустріч потерпілого Ломея з Гаркотом та 9 жовтня 2012 року отримав хабар у розмірі 30 тисяч доларів США (239 790 гривень). Таким чином, Колковський обвинувачується в отриманні хабара в особливо великому розмірі. 

Віктор Ломей, який називає себе потерпілим, відмовився від цивільного позову та зазначив, що Володимир Колковський відшкодував йому матеріальну та моральну шкоду. Зокрема, забудовник вимагав відшкодувати матеріальну шкоду у розмірі 79 990 гривень та 800 тисяч гривень – моральної шкоди. Суд задовольнив заяву цивільного позивача та продовжить слухання у кримінальному провадженні 30 травня.

Нагадаємо, у грудні минулого року Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив екс-директора департаменту та містобудування Олега Гаркота до п’яти років позбавлення волі, з відтермінуванням у два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: