fbpx

Справа Коцаби: обвинувачений не вірить у виправдальний вирок

Суспільство 14:56, 20.04, 2016

В Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі франківського блогера, автора антимобілізаційного відеоролика Руслана Коцаби.

Представники прокуратури принесли на судове засідання докази – комп'ютер та інші речі підсудного. Суд досліджував диски з інформацією, записник з мобільними телефонами, договір з телеканалом 112 Україна, посадочні документи на ім'я Коцаби: електронний білет на авіарейс Київ  Москва, картка гостя готелю "Звьоздная" точщо. На попередньому засіданні адвокат Коцаби Тетяна Монтян припускала, що комп'ютер обвинуваченого слідчі… продали. 

Перед засіданням Руслан Коцаба заявив, що не вірить у можливість виправдального вироку.

"Минулого разу ні я, ні мої адвокати не заперечували, щоб сюди не приносили речові докази, але прокурори, затягуючи справу, таки притягнули їх сюди… Я не вірю у виправдальний вирок. Упевнений, що мені дадуть такий строк, щоб всі журналісти боялись говорити правду. Я б хотів, щоб зараз після огляду доказів ми перейшли до дебатів. Хоча на Банковій рішення, напевно, уже прийняте", – заявив Коцаба. 

Нагадаємо, блогера Коцабу, автора антимобілізаційного відеоролика, який був поширений у соціальних мережах, звинувачують у державній зраді. Під час агресії російських військ на Донбасі Коцаба спіпрацював з російськими телеканалами, беручи участь в пропагандитських програмах. 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: