fbpx

Справа Коцаби: суд почав досліджувати документи

Політика 14:34, 09.03, 2016

В Івано-Франківському міському суді почалося чергове засідання у справі франківського блогера, автора скандального відео з закликом проти мобілізації Руслана Коцаби, якого обвинувачують у державній зраді.

У коридорі перед початком слухання адвокат підсудного Тетяна Монтян поспілкувалася з дружиною Коцаби.

"Я йому говорю: менше п…зди – швидше вийдеш. А він хоче говорити. Я пробувала його переконати, аби не затягував, а він каже, я хочу поговорити…."  розповідає жінці Монтян. 

Суд розпочав дослідження документів у справі.

Сам Коцаба вкотре назвав обвинувачення фейковими.

"Знаючи, який приблизно буде вирок, я наголошую, я не хотів, щоб зараз переглядали ці всі сім томів справи, але прокурори наполягли, і ви маєте зараз таке нормальне політичне караоке подивитись, як з фейкових суджень можна зліпити обвинувачення",  заявив Коцаба.

Прокурор нагадав, які матеріали долучені до справи: заява від Тараса Дем'яніва до СБУ про виявлення у соціальній мережі закликів Коцаби до відмови від мобілізації і перешкоджання діяльності ЗСУ; відповідь на доручення слідчого, надане СБУ, – про анкетні паспортні дані, встановлені номери телефонів, банківські картки, якими користувався підсудний; матеріали про контакти підсудного з російськими журналістами ЛайфНьюс, АннаНьюс; диски із записами програм російських телеканалів, в програмах яких брав участь підсудний, тощо. 

Наразі представники прокуратури зачитують скандальне відеозвернення Коцаби і цитують його виступи на російських телеканалах.

На момент написання Дем'янівим заяви до СБУ відеозвернення Коцаби отримало 167 тисяч переглядів і 3 тисячі лайків.

Як повідомляв КУРС, на минулому судовому засіданні, 17 лютого, відбувся допит стороною обвинувачення підозрюваного у державній зраді франківського блогера Руслана Коцаби

Далі буде… 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: