fbpx

Справа Коцаби: свідок вважає, що відеозвернення блогера деморалізувало бійців

Суспільство 10:54, 24.12, 2015

В Івано-Франківському міському суді почалося чергове засідання у справі місцевого блогера Руслана Коцаби, якого обвинуватили у державній зраді після публікації відео із закликом до зриву мобілізації.

На судове засідання прийшли журналісти, громадські активісти.

"Хочу всім подякувати, що приходите, не боїтеся тиску… – звернувся до присутніх Руслан Коцаба.  Хочу ще раз наголосити на неповносправності нашої прокуратури, яка кожного свідка питає, чи є на Донбасі російські війська, чи нема. Та таким дебілам уже й Путін сказав, що там є війська". 

Нагадаємо, у своїх блогах Руслан Коцаба раніше заперечував присутність російських військових на Донбасі, називаючи конфлікт громадянською війною. 

Сьогодні суд допитав одного свідка  учасника АТО з Києва.

"Вважаю, що відео Коцаби могло вплинути на моральний стан бійців і загалом на обороноздатність країни. Його звернення є не патріотичним, а навпаки. Серед колег звернення Коцаби було на слуху, вони негативно до нього поставилися",  зазначив свідок. Однак, він визнав, що конкретні факти відмови призовників від мобілізації саме через відео Коцаби йому не відомі.

Адвокат Коцаби Тетяна Монтян звернулася до суду з претензіями про затягування справи. Вона пообіцяла поскаржитися на суд на слуханнях в комітеті ВРУ з приводу процесу над Коцабою. Монтян також вважає, що суддя дозволяє свідкам її ображати. "Коли вони мене ображають, ви лише посміхаєтеся",  нарікала Монтян.

Також, Руслан Коцаба, заявив, що не змінив своєї думки і досі проти війни на Донбасі. Віришити її за словами блогера можна лише дипломатичним способом. Коцаба звернувся і до депутатів Європарламенту з проханням допомогти у його звільненні.

 

Сьогодні також продовжили запобіжний захід для Коцаби  утримання під вартою  до 22 лютого. 

Нагадаємо, блогера Коцабу, автора антимобілізаційного відеоролика, який був поширений у соціальних мережах, звинувачують у державній зраді. Під час агресії російських військ на Донбасі Коцаба спіпрацював з російськими телеканалами, беручи участь в пропагандитських програмах. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: