fbpx

Справа "стоматолога-різника": обвинувачені сказали останнє слово

Суспільство 16:50, 16.06, 2016

У четвер, 16 червня, в Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі "стоматолога-різника" Ігоря Вуйціва та його співмешканки Юлії Бойко, яких судять за подвійне вбивство. Сьогодні підсудні сказали останнє слово.

Сьогодні на судове засідання не з’явився один із захисників Вуйціва та один із захисників Бойко. Суд вирішив продовжувати дебати без них.

Як повідомляв КУРС, вчора у суді розпочалися дебати сторін. Зокрема, прокурор нагадав обставини, за яких відбулися обидва вбивства. Він зазначив, що доречним буде покарання відповідно до інкримінованих обвинуваченим статей у вигляді довічного позбавлення волі для Ігоря Вуйціва і трьох років позбавлення волі для співучасниці Юлії Бойко.

Адвокати Ігоря Вуйціва нагадали його версію подій і зазначили, що його вина не доведена. Тому просили про скасування покарання.

Адвокати Юлії Бойко зазначили, що підсудна стала на шлях виправлення і сприяла слідству. Вона визнала свою вину за всіма інкримінованими статтями та розкаялась. Жінка також пройшла курс терапії від наркотичної залежності. Адвокати попросили про покарання без обмеження волі.

Сьогодні у суді продовжили дебати. Адвокат Юлії Бойко нагадав, що підсудна допомогла приховувати сліди особливо тяжкого злочину через погрози Вуйціва, який неодноразово нападав на неї. Він також наголосив на показах свідків у ході судових засідань, одні з яких свідчили на користь Вуйціва, інші – підтримували Бойко. Адвокат попросив призначити підсудній покарання з випробуванням.

Прокурор зазначив, що сторона захисту жодного разу не заявляла про сумніви щодо будь-яких документів чи їх походження. Усі докази, подані суду, є цілком доречними і доводять вину підсудних.

Адвокат Вуйціва зазначила, що жодного разу Бойко не зверталась ані в правоохоронні органи, ані до медзакладів щодо нанесення побоїв Вуйцівим.

Підсудні сказали останнє слово.

Ігор Вуйців свою вину визнавати відмовився:

"Свою вину я не визнаю. Я хотів додати з приводу того, що подавав скаргу, що слідчий відмовився в мене приймати зміну свідчень. Послухавши свого співкамерника, я прийшов до висновку, що потрібно хоч якось змінити ситуацію. Тому я написав клопотання. В мене все".

Натомість Бойко розкаялась перед присутніми за свої вчинки.

"Я розумію всю важкість свого вчинку. Я розумію, через те, що я не повідомила після першого вбивства в міліцію, зараз в живих немає Антона Кучерака. Я щиро каюся і розумію, що мої вибачення не повернуть батькам їх дітей і так само не повернуть жінкам чоловіків і дітям батьків. Я визнаю свою вину,  зазначила Бойко. – Я прошу ще раз пробачення. Якщо це можливо, прошу вас обрати міру покарання, яка не буде пов'язана з позбавленням волі".

Суд видалився у нарадчу кімнату, зазначивши, що оголосить вирок завтра.

Нагадаємо, франківець Ігор Вуйців, якого судять за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих (ч. 2 ст. 115 ККУ), був затриманий у листопаді минулого року і чекає вироку в СІЗО.

Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 і ч. 1 ст. 310. Вона знаходиться під домашнім арештом.

 

                                                                                                                   

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: