fbpx

США допоможуть фінансами об'єднаним громадам на Прикарпатті. ВІДЕО

Суспільство 20:08, 13.09, 2016

З децентралізацією на Прикарпатті допоможуть американці. В Івано-Франківську презентували програму "DOBRE".

Програма втілюється за сприяння урядового агентства США з міжнародного розвитку, пише КУРС із посиланням на сюжет "Каналу 402".

В її рамках відбудеться конкурс, де відберуть 75 об'єднаних територіальних громад з семи областей України, у тому числі Івано-Франківської. Вони отримають фінансову підтримку на реалізацію різних проектів задля власного розвитку, а також консультації експертів та можливості проведення різноманітних тренінгів. Все для того, щоб представники ОТГ навчалися якісно працювати і ефективно використовувати джерела фінансування.

Бюджет програми "DOBRE" – 50 мільйонів доларів. Її впровадження розраховане на 5 років. Щоб взяти участь у конкурсі, представникам громад потрібно заповнити анкети в Інтернеті і відіслати кураторам програми.

В регіональному Офісі реформ кажуть, що в Івано-Франківській області повноцінно працюють лише 4 ОТГ. Не виключено, що згодом їх кількість збільшиться.

Перших 25 об'єднаних громад для програми планують обрати вже до кінця жовтня. З ними підпишуть Меморандум про попозуміння і співпрацю. Ті, яким не вдасться пройти перший етап, зможуть подаватися наступного разу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: