fbpx

Стало відомо, коли "пакунки малюка" доставлять на Прикарпаття

Суспільство 17:46, 11.09, 2018

У регіони "пакунки малюка" доставлятимуть у два етапи, повідомляє Мінсоцполітики. На Івано-Франківщині із забезпеченням породіль такою допомогою склалася особлива ситуація.

Перший транш запланований на 10-15 вересня, другий – на 16-30 вересня. Таким чином, до кінця місяця допомога вже буде майже у всіх областях. Про це УНН повідомили у Мінсоцполітики у відповідь на запит.

“Перша доставки допомоги “пакунок малюка” до регіонів відбудеться з 10 по 15 вересня 2018 року. Друга доставка – з 16 по 30 вересня 2018 року”, – розповіли у Мінсоцполітики.

Як додали у міністерстві, станом на 10 вересня 2018 року 25 ОДА підписали проектні угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Триває процес укладання проектних угод з Донецькою, Івано-Франківською та Луганською ОДА.

Івано-Франківська ОДА наразі ще не підписала проектної угоди з отримання “пакунків малюка”, хоч заяви на їхнє отримання збирають місцеві органи соціального захисту, підтвердила КУРСу заступниця начальника Департаменту соціальної політики ОДА Людмила Непийвода.

“ОДА не уклала угоду, оскільки процедура отримання “пакунків малюка” суперечить процедурі публічних закупівель. Річ у тому, що “пакунки малюка” зареєстровані як міжнародна технічна допомога за умови співфінансування на місцях. А в проектній угоді на її отримання йдеться про 100% закупівлю ОДА за кошти бюджету. Ми скерували запити в Кабмін і профільне Міністерство з проханням роз’яснення. Просимо повідомити, якою є наша частка співфінансування”, – пояснює посадовець.

За її словами, ОДА технічно готова до підписання угоди про “пакунки малюка”  в разі отримання такого роз’яснення.

“Сподіваємося, що це станеться найближчим часом і наша область приєднається до програми вже у жовтні”,  каже Людмила Непийвода.

КУРС писав, що програма, якою запроваджено надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” сім’ям, в яких народилася дитина, стартувала 1 вересня.

Якщо на день виписки у пологовому будинку відсутня допомога “пакунок малюка”, то батьки дитини, щоб її отримати, можуть звернутись із заявою до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Зазвичай таку допомогу батькам надають протягом 17 робочих днів. На Івано-Франківщині заяви батьків збирають органи соцального захисту. “Пакунки малюків” будуть видавати за місцем проживання, уточнила Людмила Непийвода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: