fbpx

Студенти музучилища у Франківську вийшли на страйк – вимагають звільнення директора. ФОТО

Суспільство 13:55, 12.04, 2018

Під вимогою звільнення Петра Гундера, директора Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського, підписалося 30 студентів.

Сьогодні на страйк вийшли кілька десятків студентів музучилища імені Дениса Січинського у Франківську. 

Студенти зазначають, що прийшло на страйк менше половини тих, хто хотів, бо їм погрожують не видати дипломи про закінчення навчального закладу. 

Тих, хто наважився на протест і підписав заяву, а під нею стоять більш як 30 підписів, вранці вже викликали до директора  вимагали відмовитися від наміру, повідомили учасники страйку. 

В училищі навчається близько 270 студентів.

Ті, хто вийшов на страйк, розповідають, що директор змушує їх у вільний час ходити на репетиції "його" духового оркестру і прогулювати через це деякі предмети. Скаржаться, що керівник училища застосовує ненормативну лексику, обзиває учнів дебілами, морально тисне. Змушує часто грати на різних концертах в області, отримує за це гроші, а студентам, які власне виступають, навіть не дає на харчування. 

1

Вимоги студентів підтримали викладачі. 

Один з викладачів, що приєднався до страйку студентів, розповів, що директор змушує викладачів писати заяву на роботу згідно з строковим терміном. Термін закінчується в кінці навчального року. Кожного року у вересні викладачі йдуть до директора на поклін і пишуть нові заяви, щоб їх взяли на роботу, каже він. Таким чином з їхнього робочого стажу щороку випадає 2-3 місяці.

2

Директор, який вийшов до протестувальників, визнав, що бувають додаткові репетиції, бо частина студентів у музичному колективі має добру підготовку, а частина перейшли на інші інструменти.

"З деякими студентами треба проводити додаткові репетиції, бо інакше вони навіть не зможуть виконати гімн. Вони мають самі займатись самопідготовкою, але не хочуть",  каже директор музучилища Петро Гундер. 

Директор бачить страйк по-своєму: студенти пішли на пари, але окремі викладачі витягнули їх на страйк. Тому директор наголосив страйкарям, щоб вони йшли на пари згідно з навчальним планом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: