fbpx

Студенти Прикарпатського університету зустрілися з відомим французьким піаністом

Стиль життя 14:47, 10.03, 2019

На факультеті іноземних мов відбулася зустріч студентів з відомим французьким піаністом Максимом Зеккіні, лауреатом численних міжнародних премій.

Митець є випускником Національних вищих консерваторій Ліона та Парижа, а також престижної Міжнародної Академії піаністів «Incontri col Maestro» (м. Імола, Італія). Захід проходив у рамках відзначення року французької мови в Україні, передає прес-служба ПНУ.

Під час зустрічі Максим Зеккіні поділився враженнями про Івано-Франківськ. Піаніст також розповів про себе, зазначивши, що музикою почав займатися з 5 років.

"Гра на піаніно, немов спорт, вимагає багато енергії і сил. І щоб вона стала музикою, а ще більше мистецтвом, спочатку потрібно повторювати кожний простий рух: повільно й багато разів. А щодо натхнення, то воно присутнє завжди, якщо ти по-справжньому любиш те, чим займаєшся, що є твоїм захопленням", – зазначив Максим Зекінні.

Французький піаніст розповів, що любить багато подорожувати, знайомитися з культурою різних країн. Він також відповів на запитання студентів.

На завершення зустрічі завідувач кафедри французької філології Ольга Бігун подякувала Максимові Зеккіні за візит до студентів та побажала творчих успіхів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: