fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суд не повернув права екс-ДАІвцю Юхману, якого затримали п’яним за кермом

Суд не повернув права екс-ДАІвцю Юхману, якого затримали п’яним за кермом

17:18, 26.02, 2015

Івано-Франківський апеляційний суд продовжив розгляд справи екс-інспектора ДАІ Степана Юхмана, затриманого 15 листопада минулого року на вулиці Грюнвальдській, який був у нетверезому стані за кермом та ухилявся від медичного огляду. Раніше суд позбавив Юхмана водійських прав на один рік та звільнив із посади. Юхман оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції.

Сьогодні у залі засідань виступив свідок – 27-річний Олександр Вовк, передає Репортер. Він повідомив, що у вечір затримання Степана Юхмана мав із ним конфлікт кілька разів. Вовк із друзями відпочивав у кафе “Гранд” на вулиці Хоткевича.

“Ми кілька разів сварилися. То на вулиці, то у закладі, – сказав Олександр Вовк. – Спочатку надворі стояла машина Юхмана. Згодом він кудись поїхав, повернувся з товаришами і курив надворі. Після чергової суперечки він мені сказав “Я навчу тебе жити, бо я міліціонер”, після чого пішов у машину по щось. Я злякався, повернувся у кафе і зателефонував “102”. Юхман сів у “Рено” АТ 4771 й поїхав. Я бачив у авто двох людей, але хто був за кермом – не бачив”.

Зі слів свідка, з Юхманом був його друг – зі світлим кучерявим волоссям. Як пояснив потім захисник екс-ДАІвця, саме цей друг, Ігор Млиниський, нібито був за кермом.

Захисник Степана Юхмана просив головуючого суддю не робити зараз висновків, адже свідок не бачив, як ДАІвець їхав за кермом. А також із 27 листопада по 31 грудня, сказав захисник, Юхман нібито був на лікарняному, а тому звільняти його із посади та позбавляти водійських право було незаконно. Захисник запропонував судді викликати на допит інспектора ДАІ Луцака, який складав протокол про адмінпорушення, аби той свідчив на користь Степана Юхмана.

На судовому засіданні також виступив “самооборонівець” Ярослав Наваляний, який був свідком, коли затримували екс-ДАІвця.

“Перед тим, як приїхали правоохоронці, машину Юхмана обступили чоловіки, які до цього їздили за ДАІвцем. Вони бачили, що той керував у нетверезому стані, це є на записі відеореєстратора. Я сам бачив, що Юхман хотів прикурити, але не зміг, бо був надто п’яний. Тому в такому стані він точно не міг би пересісти із місця пасажира за кермо”.

Свідок підтвердив слова Наваляного та додав, що ці чоловіки відпочивали компанією у тому ж кафе, де він мав конфлікт із Юхманом.

Суддя уточнив у Юхмана, чому він у поясненні спецкомісії міліції визнав свою вину. Той сказав, що на нього тиснуло начальство, тому зізнався.

Врешті, суд відхилив скаргу Степана Юхмана, бо доказів того, що за кермом авто був не Юхман, недостатньо. Суддя додав, що ухвала Івано-Франківського апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: