fbpx

Суд оштрафував лікаря-уролога з Коломиї, якого спіймали на хабарі

Суспільство 17:32, 24.09, 2014

Коломийський міськрайонний суд визнав винним завідувача урологічного відділення Коломийської ЦРЛ в отриманні неправомірної вигоди та призначив йому покарання у вигляді 17 000 гривень штрафу.

Завідувач урологічного відділення Коломийської ЦРЛ 30 липня 2014 року отримав неправомірну вигоду в сумі 1000 грн за надання виписки із хвороби, яка необхідна для подачі медико-експертній комісії при оформленні інвалідності.

Обвинувачений визнав свою вину в суді і пояснив, що в кабінет зайшла особа, яку він лікував, поклала йому на стіл 1000 гривень і вийшла. За його словами, ці гроші він вирішив прийняти і віддати згодом на благодійність. Однак відразу зайшли працівники міліції і зафіксували факт отримання неправомірної вигоди. У вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати.

Суд прийшов до висновку, що вина лікаря повністю доведена, а його умисні дії суд кваліфікує за ст. 368 ч. 1 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

До обставин, що пом'якшують покарання обвинуваченого, суд відніс щире каяття у вчиненні кримінального правопорушення, відсутність судимостей, визнання своєї вини, позитивна характеристика.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, суд не побачив.

В якості ознак, що характеризують особу обвинуваченого, суд врахував, що він на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за останнім місцем праці та проживання характеризується виключно позитивно.

Так, Коломийський міськрайонний суд визнав винним завідувача урологічного відділення Коломийської ЦРЛ за ст. 368 ч. 1 ККУ та призначив йому покарання у вигляді 17 000 гривень штрафу з позбавленням права обіймати в установах, організаціях та на підприємствах всіх форм власності посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік та без спеціальної конфіскації.

Також обвинувачений має заплатити на користь держави 1131 гривень на проведення експертиз.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: