fbpx

Суд переглянув резонансну справу "валентинівського стрільця" і пом’якшив йому покарання

Суспільство 19:23, 25.12, 2016

Івано-Франківський міський суд переглянув вирок від 30 вересня 2013 року Віктору Корягіну ("валентинівському стрілку"), який 14 лютого 2013 року в нічному клубі "DJ Cafe" вистрілив у 18-літню студентку Вікторію Пилипів.

Так, 13 вересня 2013 року Івано-Франківський міський суд визнав винним Віктора Корягіна у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство з хуліганських мотивів), та засудив його до 10 років позбавлення волі.

За версією прокуратури, 14 лютого 2013 року приблизно о 23.30 підсудний зайшов у коридор "DJ Cafe" і почав чіплятися до подруги Вікторії Пилипів Анни П. Дівчина відповіла залицяльнику, що вони не знайомі. Така відповідь його обурила, і він "покрив" її нецензурною лайкою. Вікторія Пилипів, за словами прокурора, вступилася за подругу. Тоді Корягін, як сказав прокурор, витягнув зброю і "з метою позбавлення життя" Пилипів приставив його до скроні, вистрелив і зник з місця злочину. Після інциденту постраждала тиждень лежала без свідомості у реанімації обласної клінічної лікарні. Медики діагностували у неї відкриту черепно-мозкову травму, важкий забій головного мозку та множинні переломи кісток черепа.

Варто нагадати, що Корягін переховувався від правоохоронців майже два місяці. Його затримали аж 7 квітня 2013 року у Львові.

У суді Корягін повністю визнав свою вину, а потерпіла подала в суд клопотання з проханням розглядати справу без її участі та просила її кривдника суворо не карати. Однак 13 вересня 2013 р. суд визнав його винним і засудив до 10 років позбавлення волі.

Після вироку до суду надійшло клопотання від захисту Корягіна з проханням переглянути справу "у зв’язку з нововиявленими обставинами". Цими обставинами стали два свідки, які заявили, що Корягін нібито прикладав пістолет не до скроні потерпілої, а до її плеча. Також захист Корягіна у клопотанні зазначив, що у суді не була допитана потерпіла, яка б це підтвердила.

Так, суд переглядав справу "валентинівського стрільця" більше трьох років і виніс 14 грудня цього року новий вирок. Вікторія Пилипів вже дала покази і розповіла нову версію конфлікту. Мовляв, за два-три тижні до інциденту у "DJ Cafe" вона посварилася з Корягіним у нічному клубі "Ельдорадо". Він її штовхнув, і в неї залишилася образа. Тому коли 14 лютого побачила його у "DJ Cafe", вона першою почала ображати його нецензурними словами, а він витягнув з кишені пістолет і вистрілив. І знову ж таки потерпіла просила суд суворо не карати обвинуваченого. Цього разу суд засудив Корягіна на сім років позбавлення волі.

"Строк відбуття покарання рахувати 07.04.2013 року з часу затримання. Відповідно до ст. 72 КК України в строк покарання зарахувати час перебування під вартою з часу затримання з 07.04.2013 року по 31.10.2013 року включно, з 25.03.2016 року по день набрання вироком законної сили з розрахунку – один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі",  йдеться у вироку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: