fbpx

Суд залишив Ігорю Халаменді івано-франківський продуктовий ринок

Суспільство 14:02, 11.07, 2014

Господарський суд Івано-Франківської області скасував рішення Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди з ТзОВ «Торговий сервіс».

На підставі заяви генерального директора ТзОВ "Торговий сервіс" Ігоря Дутки міська рада Івано-Франківська 27 лютого розірвала договір з підприємством на оренду нежитлових приміщень, що розташовані по вул. Дністровська, 5 в цоколі та на першому поверсі будівлі критого ринку. Засновником підприємства  є депутат Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів Ігор Халаменда, більше відомий в Івано-Франківську під прізвиськом Бура.

Нагадаємо, 25 лютого активісти Самооборони, підприємці і працівники центрального міського ринку Івано-Франківська увірвалися в офіс директора ТзОВ "Торговий сервіс", депутата міської ради від Партії регіонів Ігоря Дутки, вивели його на вулицю та поставили на коліна. Дутку змусили написати заяву про розірвання договору оренди, на підставі якої міськрада й приймала рішення.

У позовних вимогах ТзОВ "Торговий сервіс" послався на те, що директор Ігор Дутка не мав повноважень на розірвання договору оренди, оскільки згідно з рішенням загальних зборів засновників товариства від 26.12.2013 його повноваження щодо підписання будь-яких документів, пов'язаних з укладенням чи розірванням договорів, були обмежені.

Крім того, позивач подав письмові пояснення про те, що заява директора товариства про розірвання договору оренди, яка стала підставою для прийняття оскаржуваного рішення, була написана під психологічним та фізичним тиском. Представники позивача також вказали на те, що орендні правовідносини між сторонами тривають, оскільки Фонд комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська виставляє «Торговому сервісу» рахунки за оренду, а підприємство їх сплачує.

Суд взяв до уваги, що орган місцевого самоврядування може змінити чи скасувати прийнятий ним правовий акт. Однак ненормативні правові акти місцевого самоврядування є актами одноразового застосування, а тому не можуть бути скасовані чи змінені місцевими радами після їх виконання.

"Рішення Івано-Франківської міської ради "Про схвалення тексту договору оренди нежитлових приміщень торгового комплексу за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5" від 29.12.2011 №544-18 є ненормативним правовим актом, який вичерпує свою дію фактом свого виконання. А тому після укладення договору оренди дане рішення не могло бути скасоване Івано-Франківською міською радою", – йдеться у рішенні суду.

Господарський суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради №1327-42 від 27.02.2014 "Про розірвання договору оренди" та стягнув з Івано-Франківської міської ради на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий сервіс" 1218 гривень судового збору.

За договором, термін договору оренди між міською радою та ТзОВ "Торговий сервіс" на оренду нежитлових приміщень, що розташовані по вул. Дністровська, 5, дійсний до 31 грудня 2022 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: