fbpx

Суд стягнув з "Львівського бронетанкового заводу" майже 10 млн грн за несвоєчасне виготовлення бойових машин

Суспільство 19:31, 08.08, 2017

Господарський суд міста Києва задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону України та прийняв рішення про стягнення з державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" до Державного бюджету України 9,8 млн грн.

У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення і поставку оборонному відомству тактичних бойових колісних машин "Дозор-Б" в кількості 10 одиниць, які призначались для використання у зоні проведення антитерористичної операції, інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

У зв’язку з перевищенням суми коштів, перерахованих Міністерством оборони України, над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції, виконавець (ДП "Львівський бронетанковий завод") повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн.

Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав.

В інтересах Міноборони військова прокуратура заявила позов про стягнення 6,5 млн грн боргу, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення та поставки військової техніки.

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для повернення цих сум та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадаємо, директора "Львівського бронетанкового заводу", помічника народного депутата від Прикарпаття Юрія Солов'я і колишнього депутата Івано-Франківської міської ради Романа Тимківа затримали 14 липня працівники НАБУ. Його та ще чотирьох посадовців обвинувачюють у корупційних схемах із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Після затримання Тимківа Львівський бронетанковий завод відвідав Президент України Петро Порошенко. Він заявив, що його позиція збігається із позицією правоохоронних органів, які демонструють рішучі кроки у боротьбі з корупцією.

20 липня суд відсторонив директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа від посади на два місяці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: