fbpx

Суд виніс вирок голові ДВК, яка на президентських виборах присвоїла гроші членів комісії

Суспільство 15:55, 17.09, 2014

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок вчительці Великоключівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, голові ДВК, яка незаконно привласнила одноразову грошову допомогу та премії членів дільничної виборчої комісії № 260392 у за організацію та проведення позачергових президентських виборів 25 травня 2014 року.

Зокрема, секретарю комісії голова ДВК виплатила 600 гривень замість 1067, таким чином привласнивши собі 467 гривень.

Також, згідно з платіжною відомістю про нарахування премій членам комісії, голова  ДВК  привласнила частину преміальних коштів заступника голови комісії та інших чотирьох її членів на суму 1101,92 гривень.

Крім того, вчителька підробила підписи секретаря, заступника голови та чотирьох членів комісії в платіжній відомості про отримання ними премій по 205,82 грн. кожному, хоча останнім виплатила кошти в сумі по 100 грн., привласнивши собі кошти в загальній сумі 634,92 гривні.

Під час досудового розслідування досягнуто угоди від 22 серпня 2014 р. про визнання винуватості, за умовами якої підозрювана повністю визнала свою вину та зобов'язалася беззастережно визнати обвинувачення, сприяти розслідуванню кримінального правопорушення.

Коломийський міжрайонний суд  визнав винною голову Великоключівської ДВК за ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України та призначив підсудній покарання у вигляді двох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади на строк два.

Відповідно до ст. 75 КК України її  звільнено від відбуття покарання та встановлено іспитовий строк тривалістю один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: