fbpx

У Франківську засудили водія, який під наркотиками збив чоловіка на переході

Суспільство 16:51, 17.09, 2018

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі водія, який 2 січня 2018 року збив пішохода на вулиці Бандери.

Аварія сталася приблизно о 18:30. Водій Audi А 4, будучи в стані наркотичного сп'яніння, наїхав на пішохода, який переходив дорогу по нерегульованому переході.

У потерпілого діагностували ЗЧМТ, забій головного мозку з крововиливом в лобно-скроневій ділянці, перелом ребра. Травми відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, які викликали тривалий розлад здоров'я.

У суді обвинувачений визнав свою вину. За його словами, пішохода не побачив через дощ та світло зустрічних машин, яке його засліпило. З місця аварії не втікав, а викликав швидку. Наступного дня поїхав до потерпілого у лікарню і відшкодував 11 700 гривень витрат на лікування. Цивільний позов про відшкодування моральної і матеріальної шкоди визнав повністю.

Також підтвердив, шо напередодні вживав амфетамін.  

Потерпілий у суді сказав, що погоджується із покаранням, яке запропонував прокурор.

Суд визнав водія виним у порушенні ПДР, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, та призначив 8500 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Також він заплатить потерпілому 9475 гривень матеріальної та 20 000 грн моральної шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: