fbpx

Суд задовольнив позов прокуратури проти забудови на Макогона – Крайківського – Ленкавського у Франківську

Суспільство 13:17, 03.03, 2017

В Івано-Франківському адміністративному окружному суді продовжили засідання щодо скасування рішення міської ради про надання дозволу на складання проекту землеустрою ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на 1,5395 га землі.

Слід нагадати, що на попередньому судовому засіданні суддя витребував у представника прокуратури документи щодо цільового призначення земельної ділянки, яка є в комунальній власності і не має кадастрового номеру. Саме цю ділянку ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" "отримала" рішенням сесії задарма. 

ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" викупила об’єкт нерухомості через аукціон, який знаходився на земельній ділянці 0,7527 га. А пізніше Івано-Франківська міська рада прийняла рішення, яким ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" надала дозвіл на складання проекту землеустрою на земельну ділянку 1,5395 га, пише ГК.

Основні факти, які наводить позивач (прокуратура), – це цільове призначення землі, яке є промисловим, а в рішенні йдеться про будівництво житлових будинків. Також фірма викупила об’єкт і орендує земельну ділянку площею 0,7527, а дозвіл чомусь надається на 1,5395 га.

Сьогодні, 3 березня, окрім представника прокуратури та МВК, на суд з’явився представник Івано-Франківської автодорожньої служби Кузь Андрій. Саме цей юрист відомий у місті як громадський активіст, який боровся проти забудови озера.

Стосовно позову Кузь каже: "Ми вважаємо, що цей позов не підлягає задоволенню. Рішення вичерпується шляхом виконання, а тому не може задовольнятися".

Далі суд переходить до дебатів. Прокурор просить скасувати рішення сесії. Юрист МВК вважає, що міська рада діяла законно і прокуратурі слід відмовити. Представник Автодорожної служби теж просить відмовити прокуратурі.

Врешті суд постановив позов прокуратури задовольнити повністю. Це уже третій суд на користь мешканців і проти забудови на вул. Макогона – Крайківського – Ленкавського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: