fbpx

Суд зобов’язав МІУК відшкодувати франківчанці 35 тисяч гривень за залиття квартири

Суспільство 18:51, 10.05, 2016

Мешканка будинку на Галицькій, 147-В, що живе на дев'ятому поверсі, після залиття її квартири виграла суд у КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" та підрядника ТОВ "Пасічна ІФ".

Відповідне рішення Івано-Франківський міський суд ухвалив 19 квітня.

У позові жінка вимагала стягнути з відповідачів 32 349 гривень відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої затопленням квартири, та 1770 гривень витрат на проведення експертного дослідження.

Як йдеться в рішенні суду, квартиру затопило ще 24 травня 2012 року.

У суді потерпіла розповіла, що її квартира знаходиться на 9-му поверсі 9-поверхового будинку на Галицькій 147-В, покрівля плоска. Під час сильних дощів внутрішньобудинкова система дощової каналізації неспроможна приймати великий об'єм опадів. Труби дощової каналізації на покрівлі будинку забиті, внаслідок чого сталося залиття квартири. 

Завдані збитки позивачка у суді підтвердила експертними висновками.

Представник МІУК проти позовних вимог заперечила та перекладала вину на підрядника. Мовляв, на підставі підрядного договору саме ТОВ "Пасічна ІФ" має нести відповідальність за залиття квартири та компенсувати майнову шкоду.

Суд задовольнив позов франківчанки до МІУК та ТОВ "Пасічна ІФ". Однак завдані збитки має сплатити лише МІУК як балансоутримувач будинку.

Зокрема, суд стягнув з МІУК: 32 349 гривень матеріальної шкоди, завданої затопленням квартири; 1770 гривень витрат, пов’язаних з проведенням експертного дослідження, пов’язаного з актуалізацією попереднього кошторису; 1200 гривень витрат, пов’язаних з проведенням будівельно-технічної експертизи, а всього 34 319 гривні. Також відповідач має сплатити 2263 гривні судового збору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: