fbpx

Суд зобов’язав сільраду прибрати у Вовчинцях шлагбауми

Суспільство 11:08, 11.06, 2014

Івано-Франківський міський суд визнав недійсним рішення Вовчинецької сільської ради про встановлення двох шлагбаумів по вул. Мельника у Вовчинцях та зобов’язав сільраду розблокувати вулицю.

Рішення про встановлення шлагбаумів сесія Вовчинецької сільської ради прийняла рік тому. Втім, один з мешканців села звернувся до суду з проханням визнати недійсним це рішення, оскільки воно порушує конституційні права громадян.

Як з’ясував суд, перекрита вулиця обмежує доступ до садового товариства «Калиновий гай» і таким чином порушує право позивача та інших членів садового товариства на свободу пересування, закріплені ст. 2 ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Окрім перешкод у здійсненні права вільного пересування територією України, розміщений шлагбаум ставить під загрозу право учасників садового товариства «Калиновий гай» на отримання медичної, протиаварійної та протипожежної охорони, оскільки він перешкоджає вільному проїзду до садового товариства «Калиновий гай» санітарного, аварійного та іншого автотранспорту.

Тож суд визнав недійсним рішення Вовчинецької сільської ради №26 від 04.06.2013 року «Про встановлення шлагбауму» по вул. Мельника та зобов'язав Вовчинецьку сільську раду розблокувати проїзд. Крім того, сільрада має заплатити 1129 гривень судового збору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: