fbpx

"Свобода" купила частку у відомому франківському телеканалі "3 Студія"

Політика 17:48, 19.10, 2018

Сестра Вікторії Дротянко, керівниці патронатної служби й головної піарщиці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, стала співвласницею ТОВ "ТРК 3-СТУДІЯ". З початку року Катерина Дротянко, яка живе в Прилуках Чернігівської області, володіє часткою 30% у ТОВ "ТРК 3-Студія".

Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення опублікувала рішення про переоформлення ліцензії ТОВ "ТРК 3-СТУДІЯ" у зв’язку зі зміною власників. Відповідне рішення опубліковане на сайті Нацради. 

1

Рішення Нацради пов’язане з тим, що до засновників телерадіокомпанії увійшла 29-річна Катерина Дротянко – рідна сестра начальниці патронатної служби міського голови Івано-Франківська Вікторії Дротянко.

2

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, Катерина Дротянко стала власницею 30% компанії на початку цього року, внісши у статутний капітал фірми 87 600 грн.

Окрім неї, співвласниками "3-Студії" є Наталія Василюк (рідна сестра бізнесмена Олега Бахматюка) із часткою 65% та Анатолій і Назарій Шкібляки, які мають по 2,5%. Тож можна вважати, що реальними власниками каналу є Олег Бахматюк і партія "Свобода", а "свободівка" з Прилук Катерина Дротянко – власниця формальна. 

КУРС писав, що Катерина Дротянко є членкинею ВО "Свобода", помічницею депутата Прилуцької міської ради Ігоря Дубровського та співзасновницею фірми ТОВ "Скайфол Енерджі", якій Івано-Франківська міськрада дала дозвіл на оренду комунальних приміщень в Івано-Франківську до 2065 року на пільгових умовах під сонячні батереї.

Також Катерина Дротянко є співзасновицею ТОВ "МЕДІКАЛ 2016", зареєстрованому по вулиці Василіянок, 15-А в Івано-Франківську у вересні 2016 року. Статутний фонд підприємства становить 2 млн грн, 500 тис. грн з яких внесла Дротянко. Підприємство займається загальною і спеціалізованою медичною практикою та наданням в оренду інших машин, устаткування та товарів.

31 травня 2015 року Катерина Дротянко увійшла до переліку засновників ТОВ "ВТОРРЕСУРС ІФ", зареєстрованому по вулиці Ботанічна, 10-А в Івано-Франківську. Ця фірма займається відновленням відсортованих відходів.

У своєму профілі у Facebook Катерина Дротянко вказала, що працює у ВО "Свобода".

3

Попри те, що в Івано-Франківську на неї зареєстровано кілька фірм, судячи із соцмережі, дівчина постійно живе на Чернігівщині та бере активну участь у партійних заходах місцевої організації ВО "Свобода". А свою підприємницьку "діяльність" у Франківську (пов'язану з медіа, медициною, сортуванням відходів чи енергетикою) вона воліє не афішувати.

На ТОВ "ТРК 3-Студія" нової співвласниці ще не бачили. Гендиректор ТОВ "ТРК 3-Студія" Михайло Рокош каже, що на каналі нічого не змінилося.

"Насправді, мене дивує, що стільки уваги до цього факту, адже інформація не нова. Катерина Дротянко увійшла в співвласники ще з початку року, про що згідно з вимогами законодавства ми повідомляли. Чому Нацрада лише тепер розглянула нашу заявку щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною власників і опублікувала відповідне рішення – я не знаю. В кожному разі ця інформація для нас не нова. І за цей час з появою нового співвласника нічого в роботі каналу не змінилося. До нас ніхто не приходив, нема ніяких змін у колективі чи редакційній політиці. Та й ви самі розумієте, що частка у 30% – це не та частка, яка дає якісь реальні важелі… Нас більше зараз хвилює ліцензія на цифрове мовлення. Канал у підвішеному стані, ми маємо продовжену ліцензію на аналогове мовлення, а як буде з цифрою – ще нічого не зрозуміло. От це справжній виклик, а не зміна в списку власників", – каже Рокош.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: