fbpx

Священика-браконьєра Церква не каратиме, допоки не отримає письмове звернення від влади або від парафіян

Суспільство 22:02, 02.09, 2015

Івано-Франківська архієпархія УГКЦ тільки за умови письмового звернення прийме рішення стосовно свого священика, якого рибоохорона впіймала з електровудкою на Дністрі.

Про це повідомив прес-секретар Івано-Франківської архієпархії отець Юрій Трухан. 

"На даний момент ми достеменно нічого не знаємо, що там сталося, а може, не сталося. До нас офіційно ніхто не звертався з цього приводу. У нас немає такого порядку – спиратися на повідомлення в ЗМІ, все це роздувати і викликати священика. І взагалі у нас подібні випадки – це велика рідкість", – прокоментував ситуацію отець Юрій. 

Отець Юрій пояснив, що заведений порядок передбачає, аби в канцелярію прийшло офіційне повідомлення або звернення від парафіян. Тоді його розглядає Митрополит і приймає рішення. "Кожна особа в архієпархії підпорядкована Митрополиту",  підкреслив отець Юрій. 

У тому випадку, якщо буде повідомлення від офіційних органів або звернення з парафії, розтлумачив священик, тоді може бути прийняте рішення, що справу передадуть у Церковний трибунал. Або ж має бути спростування.

КУРС писав, що вчора приблизно о 3 годині ночі працівники Івано-Франківської рибоохорони неподалік села Нижнів Тлумацького району затримали двох браконьєрів, один із яких виявився священиком. На Дністрі отець виловлював червонокнижну рибу разом зі своїм родичем. 

За фактом затримання браконьєрів порушене кримінальне провадження. Досудове слідство веде управління МВС в Івано-Франківській області. Сьогодні слідчі приступили до допиту свідків. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: