fbpx

"Так багато людей люблять алкоголь": з Франківськом знайомляться учасники програми "Відчуй Україну"

Стиль життя 16:14, 20.01, 2017

26 стажерів з семи країн світу десять днів житимуть у Івано-Франківську – в одному з чотирьох міст програми культурного обміну "Feel Ukraine – Відчуй Україну".

Сьогодні в громадському ресторані "Urban Space 100" відбулося знайомство з учасниками проекту "Feel Ukraine – Відчуй Україну" від організації AIESEC.

Іноземні студенти, – фотографи, блогери, відеооператори, – з Китаю, Мексики, Єгипту, Індонезії, Туреччини, Йорданії та Алжиру приїхали до Івано-Франківська 16 січня і перебуватимуть тут десять днів, розповіла керівник проекту Софія Надіївська. Учасників програми на цей час прийняли до себе франківські родини, які беруть участь у проектах AIESEC і зголосилися на "культурний обмін".

Івано-Франківськ – перше з чотирьох українських міст, де побувають стажери. Студенти з інших країн відкриють для себе також Чернівці, Дніпро та Харків. В рамках проекту вони готуватимуть матеріали про Україну, міське життя, культуру, традиції і загалом про реалії життя у нашій країні.

У Франківську молоді люди вже встигли відсвяткувати разом із приймаючими сім’ями "другий Святвечір" і Йордан. У наступні п’ять днів іноземці побувають у Коломиї та ще в якомусь одному туристичному містечку Прикарпаття. Візьмуть участь у Фестивалі культур у фортечній галереї "Бастіон", де представлятимуть свої країни, запропонують до дегустації щось із своєї національної кухні.

Окрім того, учасників програми "Відчуй Україну" запросять на екскурсію в одну з ІТ-компаній міста – щоби продемонструвати перспективний напрям розвитку Івано-Франківська.

25 січня – в один з останніх вечорів у місті – студенти-іноземці проведуть у анти-кафе "Станція" "швидке знайомство". Той, хто заповнить на "Станції" заявки, отримає нагоду 10 хвилин поспілкуватися з учасниками програми тет-а-тет. Звісно, англійською мовою.

А в кінці лютого AIESEC ще раз зустрінеться з франківцями, щоби підсумувати програму і розповісти, якою відчули Україну та її міста іноземні студенти.

Перші враження від Франківська, якими сьогодні ділилися учасники програми, загалом гарні. Франківчани видалися гостям приязними і гречними людьми – "діляться з нами їжею", відгукнувся учасник з Китаю. Всім сподобалося місто, а особливо святково прикрашене середмістя. Всі віддали належне святвечірній кухні, а особливо вареникам і шинці. Масові йорданські купання викликали в іноземців подив, гості ризикнули занурити в святу воду Бистриці лише руки.

А от що шокувало іноземців, то це кількість п’яних на вулицях міста в ці дні. "Так багато людей люблять пити алкоголь. У нас це трохи менше",  констатував гість з Туреччини.

Здивував стажерів також лід на франківських тротуарах і ожеледиця на дорогах.

В Івано-Франківську і загалом в Україні проект "Feel Ukraine" реалізується вже втретє і є найбільш масовим. Наше місто відвідали 26 стажерів з 7 країн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: