fbpx

Танець блискавок продемонстрували франківцям на "Тесла-шоу" у містечку "Нова енергія". ВІДЕО

Суспільство 11:52, 20.09, 2017

Енергетичне "Тесла-шоу" відбулося з нагоди відкриття зарядки для електрокарів у містечку "Нова енергія" та святкування його першої річниці. Все це є частиною заходів із відзначення 50-річчя Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

На базі ІФНТУНГ відбулося урочисте святкування першої річниці наукового містечка "Нова Енергія". У рамках заходу презентували "Тесла-шоу" та відкрили ще одну зарядку для електрокарів.

"Тесла-шоу" – наукова демонстрація можливостей винайденої у 1970-х "тесла" – котушки високої напруги, яка здатна генерувати 1000 вольт. 

Це дозволяє створювати каскади електричних зарядів різної потужності – викликати штучні блискавки, передавати електрику безпровідним шляхом і запалювати "магічні" лампи, демонструвати керовані плазмові ниті всередині скляних куль. 

За останній час "Тесла-шоу" стало популярним супроводом дитячих свят, дискотек та популярних наукових демонстрацій в усьому світі. 

В івано-франківському містечку "Нова Енергія", яке сьогодні відзначає свою першу річницю, "електричне" шоу стало фішкою свята і супроводжувало відкриття заправки для електромобілів на його території. Заправка – відкрита для франківців. 

Нагадаємо, сьогодні у Франківську святкують 50-річчя ІФНТУНГ. Шоу у містечку "Нова Енергія", яке було відкрите на території університету, є частиною святкових заходів. 

КУРС писав, що в ІФНТУНГ відкрили пам'ятник полеглим в АТО студентам університету. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: