fbpx

Тарас Виноградник передав Гошівському монастирю унікальний старовинний "Ірмологіон"

Суспільство 14:11, 05.10, 2017

Сьогодні, 5 жовтня, в ПНУ ім. Стефаника депутат обласної ради від об’єднання "Самопоміч" Тарас Виноградник передав отцям Василіянам через настоятеля Гошівського монастиря отця Вінкентія старовинний церковний писемник "Ірмологіон".

Вручення видання відбулось в рамках відкриття Міжнародної наукової конференції, присвяченої 400-річчю чину святого Василія Великого, пише БРІЗ.

1"Я хочу подарувати це видання Гошівському монастирю, щоб вони могли його вивчати, вільно користуватись і "Ірмологіон" зберігався у святому місці, а не в приватних руках", – з цими словами Тарас Виноградник вручив писемник.

Також він додав, що сотні років тому саме церква була рушієм писемності в Україні, тому зараз дослідження таких праць та їх збереження потребують значної уваги.

Настоятель отець Вінкентій висловив слова вдячності депутату обласної ради і наголосив, що це цінний подарунок для монастиря, адже зараз вони працюють над відкриттям музею.
Писемник "Ірмологіон" виданий у 1904 році та має значну історичну значущість для України. Його благословили три греко-католицькі владики: Андрей Шептицький, Констянтин Чехович, Григорій Хомишин.

Довідка: Ірмоло́гіон – співацька православна книга, збірник ірмосів (гімнів) православної служби. Походить з Візантії (Х століття). Ірмологіон повного складу містить близько 1050 ірмосів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: