fbpx

Театральний критик Олег Вергеліс презентував у Франківську "Театр, де розбиваються серця"

Культура 17:41, 23.02, 2018

Олег Вергеліс сьогодні вперше презентував свою нову книгу "Театр, де розбиваються серця". Представив він її мешканцям міста у Франківському драмтеатрі.

Директор театру Ростислав Держипільський відзначив, що йому приємно, що перша презентація книги відбувається саме у Франківському драмтеатрі, адже вони з Олегом Вергелісом вже багато років знайомі, а пан Олег знає чи не весь репертуар театру.

До книги увійшли розповіді про 12 акторів українського театру та кіно: Марію Заньковецьку, портрет якої й прикрасив обкладинку, Аркадія Гашинського, Миколу Яковченка, Зінаїду Дехтярьову, Богдана Ступку та інших.

За словами Вергеліса, цих акторів вже давно немає серед живих, але вони заслуговують на пам`ять, адже були дуже харизматичними і справжніми професіоналами.

Вергеліс писав ці нариси, читаючи книги інтерв'ю з ними, їхні особисті листи, переглядаючи старі фільми. Раніше це були замітки в ЗМІ, але кілька років тому вирішив, щоб ці замітки переросли у книгу. Він також відзначив, що чимало з цих акторів гідні того, щоб про них писали окремі книги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: