fbpx

Телеміст єдності України перекинули з Івано-Франківська в Старобільск і Урзуф

Суспільство 19:56, 22.01, 2015

До Дня Соборності у Франківську влаштували всеукраїнський телеміст "Одна єдина соборна Україна". На зв’язку з обласним центром Прикарпаття були місто Урзуф Донецької і Старобільськ Луганської областей. Зокрема, полк "Азов" і 80-та аеромобільна бригада.

Таким чином Франківщина, Луганщина і Донеччина продемонстрували єдність українців у межах своєї держави.

"Хочу звернутися до наших братів, до донеччан і луганчан, і подякувати кожному з вас. Бо бути патріотом України в Луганській області – це не те саме, що в Івано-Франківській. Ми захоплюємося вашою мужністю. Слава українській Луганщині! Слава українській Донеччині! Окремі слова подяки нашим хлопцям, які зараз оберігають наш спокій. Сьогодні рівно 25 років, як відбувся "ланцюг єднання" між Івано-Франківськом і Києвом. Сьогодні такий самий "ланцюг єднання" з допомогою новітніх технічних засобів ми продовжуємо аж до Луганщини. Переконаний, що нам багато сотень років і тисячоліть жити в одній незалежній і процвітаючій Україні!" – звернувся до учасників телемосту заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

"Ми вболіваємо за вас. Ми завжди чекаємо вас з відкритою душею", – підтримала вчителька Неля Коломієць.

На зв’язок з франківчанами вийшли бійці полку "Азов" із Урзуфу та десантники 80-ї аеромобільної бригади зі Старобельська.

"Тут служать багато франківських хлопців. Всі разом передаємо вітання рідному Прикарпаттю! Нам прийшла цими днями дуже потужна волонтерська допомога з Франківська. Схід і Захід разом. Слава Україні!"  привітав земляків від 80-ї аеромобільної бригади Роман Сагайда.

"Хочемо передати всім прикарпатцям і нашим побратимам, щоби вони не падали духом. Ми будемо стояти до останнього тут, на наших позиціях",  відгукнувся Андрій з "Азову".

"Ми сьогодні були в Маріуполі. Відзначали разом із маріупольцями День Соборності України. Такої кількості державних стягів у місті східного регіону я ще не бачила. Дуже-дуже багато. Люди свідомо прийшли з українськими прапорами до пам’ятника Шевченку. Вони просили миру. І впевнено говорили, що все-таки Україна єдина", – підхопила естафету "азовка", франківчанка Наталя Коцкович.

Колезі за фахом відповіла журналістка з Донецька Тетяна Михайлова, яка через війну переїхала до Франківська: "Не можу говорити про відчуття свята. Але дякую вам від всіх свідомих українців Донбасу – щиро вдячна, що ви там захищаєте українську землю. Донецьк – це Україна".

Ідея проведення телемосту належить громаді Старобільська. Представник громади Володимир Григоренко звернувся до прикарпатських лікарів, і Департамент охорони здоров’я спільно з ОДТРК "Карпати" втілили цей проект. "Цей телеміст єдності дуже важливий для громади Старобільська, – там дуже складна ситуація, хоч місто знаходиться в українській частині Луганщини",  сказала ведуча, журналіст Олена Нечвідова.

"Посилаємо вам свої найкращі побажання і мрії про мир в Україні. Схиляємо голови перед тими хлопцями, які сьогодні на передовій,  висловилася від франківців заступник головного лікаря області Зоя Ціхонь.  Сподіваємося, що всі разом ми зможемо мир відстояти. Віримо, що скоро станемо всі разом, візьмемося не віртуально вже за руки і більше інколи й нікому не віддамо ні однієї сотої сантиметра нашої землі, за яку сьогодні стоять і проливають кров наші хлопці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: