fbpx

"Теплокомуненерго" апелює до НКРЕ, щоби підняти тарифи на опалення та гарячу воду

Суспільство 10:45, 07.11, 2018

Сьогодні КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" провело гормадські слухання з приводу підняття тарифів – оплати за тепло, абонплати та гарячого водопостачання.

Тарифи ТКЕ хоче підняти для населення за централізоване опалення на 22,6%, абонентської плати – на 90%, гарячої води – на 36%.

Оксана Зварун, начальник тарифної політики і корегування ТКЕ, зазначила, що відбувається коригування тарифів через збільшення витрат підприємства.

"Це вимушений крок, підприємство вимушене йти на це", – каже спеціаліст.

Франківець пан Микола запитав у представників ТКЕ, чому абонплата зростає майже у два рази, інформує ГК.

"Сьогодні ми звертаємось до Нацкомісії (НКРЕ,  ред.), щоб ми відкоригувати тарифи через зростання цін", – пояснила Оксана Зварун.

Головний комунальник Франківська Михайло Смушак поцікавився середньою зарплатою робітників на підприємстві. Йому відповіли, що заробітна плата сягатиме близько 8000 гривень.

Директор "Теплокомуненерго" Руслан Гайда зазначив, що тарифи ТКЕ одні із найменших. Мовляв, підприємство не прибуткове. 

Остаточне рішення, як зміниться тариф, прийматиме Національна комісія. Результатів очікують з Нового року.

Перед громадськими слуханнями ТКЕ оприлюднило "Обґрунтування щодо коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для всіх категорій споживачів, послуги з централізованого опалення для населення та послуг з централізованого постачання гарячої води для населення". В ньому вказані основні фактори, що вплинули на зміну тарифів.

"Зростання чинних тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання забезпечить надійність та безперебійність проходження опалювального періоду 2018-2019 років та якість комунальних послуг", – чи то лякають, чи то обіцяють тепловики. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: