fbpx

Терористи намагаються поширити теракти на Харківщину, – РНБО

Політика 14:18, 30.06, 2014

Бойовики чинять спроби перенести терористичні акції в інші регіони України, зокрема, в Харківську область.

Про це на брифінгу в Києві заявив прес-секретар Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV. з посиланням на УНІАН.

«Бойовики здійснюють обстріл військових об'єктів, фіксуються численні спроби перенести терористичні акції на інші регіони країни – зокрема, на Харківську область», – сказав Лисенко.

За його словами, лідери терористичних угруповань і російська сторона продовжують перекладати відповідальність за недотримання режиму перемир'я на українських військових.

«Зокрема, поширюються заяви про нібито обстріли українськими силовиками житлових будинків у містах сходу України та об'єктів прикордонної та митної служб Російської Федерації. Проте встановлено, що терористи активно використовують артилерійську установку в Слов'янську, ведуть з неї вогонь по житлових кварталах міста», – зазначив речник РНБО.

Так, за його інформацією, вчора під час артобстрілу терористами Слов'янська поранення отримали двоє пенсіонерів, частково пошкоджений житловий будинок. Також було обстріляно приміщення ДАІ.

Нагадаємо, вночі 29 червня на станції Зелений колодязь Південної залізниці було підірвано залізничний міст через річку Роганку на Харківщині.

В результаті було зупинено рух поїздів. Цей інцидент правоохоронці кваліфікували за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). 

Наразі інформацію передано до СБУ, випадок розслідується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: