fbpx

Терористи залишають за собою підлі "сюрпризи" – міни-пастки

Суспільство 10:03, 21.08, 2014

Під натиском української армії терористи залишають українські землі, але при відступі вдаються до різноманітних підлостей, аби ускладнити життя мирних людей на вивільнених територіях.

Вже стали звичними підриви мостів та залізничних колій, знищення підприємств. Однак терористи на цьому не зупинились. Вони почали виготовляти так звані міни-пастки. Вибухівка вкладається у звичайну ручку чи телефон, або в інший предмет. Людина, яка взяла його до рук, у кращому випадку залишається калікою. 

"За весь час нашого перебування тут ми знешкодили кілька сотень подібних сюрпризів, – розповів офіцер інженерних військ Сергій Голобородько. – Ми закликаємо людей не брати до рук не своїх речей. Навіть якщо ви побачили на дорозі дорогий телефон чи ще щось. Най краще лежить. Крім того, якщо ви побачили десь "нічийну" сумку чи дипломат, або невідомий автомобіль, який тривалий час припаркований біля вашого будинку, відразу телефонуйте до служби МНС. Адже так ви врятуєте життя і собі, і людям, що поруч з вами".

Українські військові сапери навіть організували своєрідну виставку "мін-сюрпризів".

Медіа-центр АТО, підполковник Тарас Грень, фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: