fbpx

Територіальна громада Франківська не хоче більше бути "віртуальною"

Суспільство 16:31, 22.07, 2015

Громадські активісти представили у Франківську проект рішення Івано-Франківської міської ради про надання територіальній громаді міста статусу юридичної особи публічного права.

Ініціативна група франківчан впевнена, що зараз права територіальної громади є "віртуальними". На їхні переконання, саме територіальна громада повинна управляти майном, яке належить до комунальної власності. 

"Відсторонення тоталіторною комуно-більшовицькою системою громадян як власників майна територіальної громади, як активних учасників в управлінні та прийнятті рішень стало причиною безвідповідальності і тотальної корупції", – йдеться в зверненні активістів.

Також активісти відзначили, що територіальна громада Франківська може відкликати своїх обранців, якщо вони порушили Статут територіальної громади. 

Ініціативна група має намір провести установчі збори територіальної громади міста Івано-Франківськ з метою надання їй статусу юридичної особи.

Нагадаємо, новий Статут територіальної громади Івано-Франківська дозволяє ініціативній групі мешканців міста готувати та виносити на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради власні проекти рішень. Для цього ініціативній групі потрібно зібрати 200 підписів франківчан.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: