fbpx

Тестування українців на вірусний гепатит С показало невтішні результати

Здоров'я 23:50, 15.08, 2016

Під час загальнодержавного експрес-тестування на вірусний гепатит С, що проводилося цьогоріч у 26 містах усіх областей України, в середньому 8,5% українців показали позитивний результат тестування.

Про це заявив днями виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду "Альянс громадського здоров’я" Андрій Клепіков.

Усього в тестуванні взяли участь 3844 особи, 324 з яких мали позитивний результат на наявність антитіл до вірусного гепатиту С, інформує Медична справа.

Найбільш складною ситуація виявилася на півдні та сході України, а також у Хмельницькій області, де гепатит С виявлено у 15,33% протестованих. Високий рівень інфікування спостерігається й у великих містах, включаючи Київ, де тестування дало показник у 14,65%.

Більшість громадян, які пройшли тестування, ніколи раніше не перевірялись на гепатит С (від 85 до 98% залежно від міста). В "Альянсі" нагадують, що тестування на гепатити не входить до обов’язкових медичних обстежень, і більшість хворих (навіть з числа учасників АТО) дізнаються про захворювання вже на пізніх стадіях. На думку Андрія Клепікова, причиною того, що в Україні одна з найгірших ситуацій у Європі з гепатитом С, є значне недофінансування державної програми – на 79%. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: