fbpx

Театральний сезон у Франківську завершується "Кар’єрними іграми"

Культура 11:56, 29.06, 2016

Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр ім. Івана Франка завершує 77-ий театральний сезон прем'єрою Ореста Пастуха "Кар'єрні ігри" за п'єсою Жорді Гальсерана "Метод Гронхольма".

У п’єсі йдеться про важливі і актуальні для сьогодення проблеми, з якими часто стикається молодь, – про кар’єру та ціну, яку потрібно віддати за успішність.

"Тематика – те, що нас оточує, тобто ті проблеми і питання людини в сучасному світі, з якими ми стикаємось,  розповів режисер Орест Пастух.  Це все діло драматург дуже вдало організував під нестандартний, а моментами навіть детективний сюжет, який дозволяє до кінця вистави тримати глядача в інтризі".

Керівник літературно-драматургічної частини облмуздрамтеатру Таїсія Люта зауважила, що ця п’єса є не лише гостроактуальним матеріалом, а й таким, що має філософсько-соціальне спрямування та пробуджує думку. У ній є і реалізм, і елементи сатири, і фарсу, і трохи містики.

У п’єсі задіяний молодий склад театру, а для одного з акторів це стане першою серйозною роботою на сцені.

"Хочеться приносити на сцену актуальні питання, хочеться виводити на сцену сучасних героїв. Саме ця п’єса дозволила це зробити", – резюмував режисер вистави Орест Пастух.

В афіші вистави до назви додається "Обман без антракту", однак режисер не розкриває інтриги, а запрошує прийти і переглянути постановку.

А для глядача відводиться особлива роль – бути об’єктивним суддею подій, які відбуватимуться на сцені.

Виставу можна переглянути 29 та 30 червня о 18 годині на Камерній сцені театру. У наступному сезоні показ цієї п’єси планують продовжити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: