fbpx

Ті, що несуть слово: радіопрограма "Поклик віри" відзначила 20-ліття в ефірі

Культура 21:47, 01.12, 2016

У Катехитичному центрі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ відзначили ювілей християнської радіопрограми.

1 грудня 1996 року в ефірі Івано-Франківського обласного радіо прозвучав перший випуск щонедільної релігійної передачі Любомира і Мар'яни Стринаглюків.

Наразі програма "Поклик віри" продовжує виходити по неділях на ОДТРК "Карпати". В останні роки до її створення долучилися працівники обласного радіо. Проте незмінною ведучою впродовж двох десятиліть залишалася Мар'яна Стринаглюк. 

На сьогоднішніх урочистостях журналісти згадали історію створення програми на радіо. Подякували її засновникам – ісповіднику віри владиці Софрону Дмитерку (1917–2008) та священику грео-католицького підпілля отцю Андрію Кияку, багаторічному учаснику програми єпископу Софрону Мудрому (1923–2014), проповіднику з 25-річним досвідом праці на Радіо "Ватикан". 

Зі щирим словом звернулися до колишнього гендиректора ОДТРК, заслуженого журналіста України Романа Андріяшка, який сприяв заснуванню радіопрограми і тривалий час підтримував журналістів у її створенні. 

"Радіопрограма "Поклик віри" має велику слухацьку пошту, на її адресу постійно надходять відгуки з усієї області,  відзначила Мар'яна Стринаглюк. – У нашому краї, на землі, скропленій кров'ю мучеників, живуть глибоко віруючі люди, які прагнуть пізнавати Бога і хочуть ділитися власним духовним досвідом. На цей постійний запит слухацької аудиторії і відповідає "Поклик віри".

1

За 20 років ефіру пролунало 986 випусків радіопрограми. Вона є одним із найбільш тривалих аудіопроектів ОДТРК "Карпати". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: