fbpx

Топ-5 найкасовіших українських кінофільмів 2017 року

Стиль життя 21:51, 20.11, 2017

Цього року вітчизняні кінострічки б'ють рекорди касових зборів в Україні. За офіційними результатами бокс-офісу, найбільше глядацькій аудиторії імпонують українські комедії (у топ-п'ятірці їх аж три), також у рейтинг потрапило українське фентезі та історична драма.

Отже, найуспішніші українські стрічки 2017 року:  

"DZIDZIO "КОНТРАБАС"  

1Лідером у прокаті став фільм режисера Олега Борщевського. Комедія вийшла на широкий екран 31 серпня. Тільки за перший тиждень прокату касовий збір перевищив 7 мільйонів гривень, а за підсумками прем'єрного вікенду стрічка очолила український топ бокс-офісу. У фільмі йдеться про трійку бовдурів, що вирішили перевезти через кордон цигарки, аби виручити "легкі гроші" та віддати борг. Проте усі їхні плани руйнуються, коли на шляху з’являється красива дівчина.  

За 11 тижнів прокату стрічка зібрала 831 716 доларів. Картину переглянуло близько 305 тисяч українських глядачів. Для порівняння – абсолютним лідером касових зборів в Україні є фільм "Аватар", який показували в кінотеатрах у 2009 році. В Україні він зібрав понад 8 мільйонів доларів. Цього року найкращий результат має фільм "Пірати Карибського моря: помста Салазара" – 3 673 723 долари в українському прокаті.   

"Сторожова застава"  

2

На друге місце за кількістю виручених у прокаті коштів вийшла стрічка режисера Юрія Ковальова. Стрічку вже подивилися понад 262 тисячі українців. За перший тиждень прокату фільм перевершив результати попереднього рекордсмена "DZIDZIO "КОНТРАБАС", зібравши 8,2 мільйона гривень.

Українське фентезі про школяра Вітька, що опиняється у Київській Русі, вийшло в прокат 12 жовтня. За 5 тижнів прокату стрічка зібрала 703 601 долар.  

"Інфоголік"  

3

Стрічка режисерів Валентина Шпакова та Владислава Климчука вийшла в прокат 2 березня 2017 року. За перший вікенд зібрала 1,83 мільйона гривень, комедію за ці дні переглянуло 23,8 тисячі глядачів.  

У фільмі йдеться про молодого інвест-менеджера Максима, який не уявляє свого життя без стрічки новин. Чоловіка настільки хвилюють перипетії у світі, що він фактично випадає із реального життя. "Інфоголік" у нашому прокаті загалом зібрав 189 471 долар (5 млн грн).  

"Червоний"  

4

Історичний фільм режисера Зази Буадзе є однойменною екранізацією роману Андрія Кокотюхи. Картина вийшла у всеукраїнський прокат 24 серпня. Першого тижня було продано 19 995 квитків, а фільм зібрав 1,47 мільйона гривень.  

У стрічці йдеться про двох українців, які у 1947 році потрапляють до ГУЛАГу. Головний герой – воїн УПА Данило Червоний проходить крізь пекло каторги, переслідування, підлість і зраду. Він робить відчайдушну спробу вирватись на волю, піднявши повстання у таборі.  

Історичний фільм "Червоний" за 11 тижнів прокату зібрав 113 934 долари (3 млн грн).  

"Мир вашому дому!"   

5

Стрічка режисера Володимира Лерта вийшла в широкий український прокат 26 жовтня та за перші вихідні заробила 483,8 тисячі гривень.  

Це трагікомедія, сценарій якої був створений за п’єсою російського драматурга Григорія Горіна "Поминальна молитва", написаною за мотивами збірки Шолом-Алейхема "Тев’є-молочар".

Напередодні прем’єри навколо стрічки розгорівся скандал, оскільки провідну роль у ній зіграв російський актор Євген Князєв, який у березні 2014 року підписав лист на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо російської військової інтервенції в Україну.   

За три тижні прокату фільм зібрав 34 383 долари (928 тисячі гривень).

Фільм "Припутні" узяв в прокаті трохи менше – 29 037 доларів.   

Тобто, разом ці шість українських фільмів зібрали у 2017 році 1 902 142 долари. До прикладу, "Тор: Рагнарок" за два тижні прокату витягнув із кишень українців 2 147 467 доларів.  

"Насправді цей успіх полягає у простій арифметиці. Цього року вийшло більше українських фільмів і, відповідно, на них пішло більше глядачів. Все просто: держава стала фінансувати кіно, кіно почали знімати, на нього пішли люди", – пояснює для Експрес Онлайн директор кінотеатру "Жовтень", член експертної комісії Держкіно України Людмила Горделадзе.  

Відомо, що до кінця року у всеукраїнський прокат має вийти ще стрічка "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту. Її планують показувати з 6 грудня.

Фільм "Будинок Слово" про митців "Розстріляного Відродження" з’явився на екранах кінотеатрів 9 листопада.  

"Слід наголосити, що "Будинок Слово" – це документальний фільм. Я вважаю, що документальним фільмам місце на телебаченні, проте це той унікальний випадок, коли якісна, ідеологічно серйозна та потрібна стрічка виходить у великий прокат”, – підсумувала Людмила Горделадзе.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: