fbpx

Торгувати на міському ринку мають в першу чергу українці, – Марцінків

Політика 10:53, 15.04, 2016

Міський голова Івано-Франківська відвідав центральний продуктовий ринок, де поспілкувався з власником компанії-орендаря ринку Ігорем Халамендою.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків навідався на центральний продуктовий ринок, який, за його словами, перетворився на "шанхай". На ринку мера зустрів засновник компанії-орендаря ринку ТОВ "Торговий сервіс" Ігор Халаменда, відомий за прізвиськом "Бура", який днями вчетверте проігнорував виклик до суду, бо начебто перебуває в Ізраїлі на лікуванні.

"Ми ніби будуємо європейське місто, а вже тут воно не європейське, а "шанхай",  почав розмову з Халамендою міський голова.

Руслан Марцінків зазначив, що адміністрація ринку має подбати, аби з проїжджої частини вулиці Дністровської торговці прибрали свої машини. Адміністрація ринку пропонує зробити біля ринку підземний паркінг, який певний час буде безкоштовним.

Також Руслан Марцінків поцікавився, чи дозволяє адміністрація ринку торгувати мешканцям довколишніх сіл. Ігор Халаменда запевнив, що селяни не погоджуються на запропоновані місця, а торгують, де хочуть. Їм не перешкоджають. 

Ігор Халаменда погодився з мером, що ринок нагадує "шанхай",  потрібно наводити лад і робити реконструкцію. 

"Це вперше в історії, що мер прийшов на ринок і хоче навести тут порядок. Якщо буде ваша добра воля, ми зробимо, щоб було добре", – запевнив Халаменда.

Марцінків наголосив, що на ринку перевага має надаватися українцям.

"Пріоритет має бути для українців. Подумайте, як це зробити",  звернувся мер до Халаменди.

"Бура" обіцяв подумати, як це влаштувати, хоч зізнався, що наразі не знає, як це зробити, оскільки не може заборонити торгувати комусь за національною ознакою. 

Попередньо мерія і орендар ринку домовилися, що підземний паркінг буде з боку вул. Дністровської, а ринок "під куполом" після реконструкції стане двоповерховим. 

Після короткої розмови Руслан Марцінків у супроводі директора ринку та журналістів вирушив в екскурсію торговими рядами. Мер цікавився у продавщиць, які проблеми їх хвилюють, чим може зарадити. Торговці поскаржилися на відсутність на ринку медсестри: оскільки тут працюють здебільшого похилого віку люди, медик потрібен. Адміністрація пообіцяла вирішити питання. А загалом, стверджують продавці, особливих проблем на ринку нема: "Ви дайте любдям грошей побільше, щоб могли купувати. І буде ще краще". 

"Він один, такий худий, а за ним скільки людей ходить, і міліція",  хіхікали продавщиці услід меру.

Екскурія Марцінківа по базару тривала приблизно 40 хвилин. Після продуктового мер рушив на квітковий ринок. 

Одна з продавщиць квітів звернулася до журналіста КУРСу:

"Знаєте, нічого він тут не зробить. Був тут "шанхай" до нього і буде після нього. Він кожен день попри мене ходить на роботу і все видить. І що? І нічо",  зітхнула жінка.

Будемо сподіватися, вона помиляється. 

Читайте також: Кому належать ринки Івано-Франківська

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: