fbpx

Традиції і новації: Баран розкритикував Держипільського і його театр

Культура 21:55, 25.03, 2016

Несподіваний ракурс отримала тема "Життя – театр: Грай свою роль гідно!", що її для обговорення франківцям запропонував івано-франківський інтелектуальний клуб "Вершини".

Головним гостем клубу "Вершини" сьогодні був директор Івано-Франківського обласного драмтеатру, художній керівник і режисер Ростислав Держипільський.

Разом із ним до дискусії були запрошені режисери й постановники, які роблять театр на Прикарпатті – представники франківських "Нового театру", студії "Жив-був пес" та "ЛюбАрт" з Калуша. Модерувала зустріч письменниця Ольга Деркачова.

Серед питань, на які запропонували відповісти Ростиславу Держипільському, було дещо провокативне – про збереження традицій і новації в сучасному українському театрі.

 

Провокація сталася. Це питання так само зачепило публіку і викликало реакцію. З точки зору прихильника традицій, зокрема і в театральному мистецтві, виступив літературний критик Євген Баран.

Свою точку зору на співвідношення традицій і новацій та розвиток сучасного театру виклав і режисер від кіно Олег Ущенко.

 

"Коли ти любиш людей і робиш для них, то Бог дає з усіх боків", – вважає і притримується такого принципу Ростислав Держипільський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: