fbpx

Третю книгу проекту "Схід-Захід" – Єшкілєва та ІБТ – хочуть видати спільнокоштом

Культура 23:21, 09.02, 2016

Прикарпатський книговидавничий проект "Схід-Захід", який реалізує видавництво "Лілея-НВ" спільно з громадською організацією "Поступовий гурт франківців", оголосили про спільнокошт для третьої книги проекту.

У новій книжці серії "Схід–Захід", яку готує до друку "Лілея-НВ", проза знову поєднана з поезією. 

Повість іванофранківця Володимира Єшкілєва "Тибет", що є повною версією тантричної повісті "П’ять тіл богині", газетна публікація уривків з якої свого часу викликала бурю емоцій на засіданні Київради, а також щоденники тибетських подорожей автора, котрі багато в чому сформували творчий світ Єшкілєва і стали джерелом його літературно-містичних історій. 

Книжка презентує оригінальну, в чомусь провокативну й особливу за стилем "прозу свідчень" письменника, яка в останні роки знаходить чимраз більше поціновувачів.

Нагадаємо, що Володимир Єшкілєв (нар. 1965 р.) – автор дванадцяти романів, серед яких «Адепт», «Втеча майстра Пінзеля», «Шлях Богомола», «Ефект Ярковського», трилогія «Фаренґо», а також збірок прози, есе та публіцистики, упорядник резонансних антологій, письменник з числа відомих літераторів Станіславського феномену.

Натомість поезія Ігоря Бондаря-Терещенка (знаного в літературних колах як ІБТ) віддзеркалює український неомодерн. Вона образно-ущільнена, ускладнена мовними експериментами. В поезії ІБТ розгортається протест особистості проти зануреного у міфи і марення світу "надто звичайних людей", проти щоденної сірості, за якою ховається сильне і неспляче зло.

Ігор Бондар-Терещенко (нар. у 1964 р.) – поет, літературний критик, драматург, літмейкер. Автор низки поетичних збірок та літературознавчих досліджень. Живе в Харкові.

"Робота, яку ми зараз виконуємо, потребує фінансових ресурсів. Ми хочемо закохати в сучасну українську літературу максимально велику кількість людей, створити конкурентоспроможний український продукт і засобами літератури зблизити українців. Для видання наступної книги нам потрібна ваша допомога",  звернулися до франківців у соцмережах організатори проекту. 

Нагадаємо, що раніше коштом меценатів у межах проекту "Схід-Захід" вийшли дві книги: 

– есеї франківця Тараса Прохаська і вірші харків’янина Олега Коцарева;

– колонки харків’янина Сергія Жадана та вірші іванофранківця Мірека Боднара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: