fbpx

Три літні табори для дітей на Прикарпатті – вищої категорії

Суспільство 15:15, 23.05, 2018

Літні табори, які організовують відпочинок дітей на Прикарпатті, відрізняються цінами, навчальними програмами та умовами, відповідно до категорій. Категорій є чотири – вища, перша, друга та третя.

Категорія присвоюється відповідно до встановленого законом переліку вимог, пише Репортер. В Івано-Франківській області вищу категорію мають три табори: "Сокіл", "Дружба" та "Артек-Карпати-Буковель".

Дитячий лікувально-оздоровчий комплекс "Сокіл"

Це державний заклад, яким опікується профком Бурштинської ТЕС. Табір розташований за 22 км від Івано-Франківська в Галицькому районі.

Заклад є одним із найбільших в області. На території комплексу розміщені сім житлових корпусів, лікувальний корпус, їдальня на 500 місць та музей старовини. Крім того, є волейбольне, баскетбольне та два футбольних поля. А ще – тренажерний зал, зал лікувальної фізкультури, батути, настільний футбол та аерохокей. Влітку на території комплексу працюють п’ять басейнів, два з яких у закритому приміщенні, а три – просто неба.

Має табір і свою тематику – формування національно-патріотичної свідомості. Відповідно до тематики, модель табору відповідає устрою Запорозької Січі. Тобто, табір "Сокіл" – це Січ Соколина, загони – це курені. Головний у Січі Соколиній – гетьман (директор). Заступники директора та старший вихователь – головні отамани, вихователі – курінні отамани, а діти – козаки і козачки.

Табір починає приймати дітей з 1 червня. Ціна перебування – 360 грн (за день) для першого заїзду (21 день). З 22 червня ціна підніметься до 450 грн (заїзд на 18 днів). Останній заїзд (14 днів), який буде 17 серпня, знову коштуватиме 360 грн.

Лікувально-оздоровчий комплекс "Дружба"

Приватний заклад у селі Новоселиця Долинського району.

У "Дружбі" є два сучасні відеозали, де щовечора показують фільми. Також є комп’ютерний зал та бібліотека. Для любителів спорту облаштовані футбольне поле та баскетбольна площадка. Є тренажерний і більярдний зали, а також два батути. Поплавати можна у стаціонарному басейні з системою підігріву та фільтрації води.

Спеціальне місце на території комплексу відведене для великого вогнища.

Відпочинок у "Дружбі" коштує 406 грн за день. Вартість путівки на 18 днів – 7308 грн.

Позаміський дитячий заклад "Артек-Карпати-Буковель»

Приватний комплекс у селі Поляниця, за 100 км від Івано-Франківська. У квітні 2017 року "Артек-Буковель" за версією ІІІ Міжнародного фестивалю дитячих таборів і туризму "Kids Camp Fest" визнали переможцем у номінації "Табір року".

"Артек-Карпати-Буковель" пропонує дітям чотири види табору: озерний, лісовий, гірський та Semmering.

Путівка на вісім днів в "озерний" табір коштує 5480 грн. Проживання – у чотиримісних наметах, що розміщені на спеціально підготовленому майданчику, який облаштований усіма зручностями: душ, туалет, умивальник.

В "лісовому" таборі путівка на перший заїзд кош­тує 8160 грн за вісім днів і 13 260 грн – за 13 днів. За путівку на 15-28 червня потрібно буде заплатити 14 690 грн, пізніше ціна підніметься до 16 640 грн. Проживання – дерев’яні котеджі ТК "Буковель".

А путівку на 13 днів у "гірський" табір можна придбати за 37 050 грн. Проживання – в готелі "Radisson Blu resort, Буковель".

Найдорожчою є путівка в табір "Semmering", 13 днів – 39 052 грн. Щоправда, відпочинок проходитиме на території австрійського курорту, за 90 км від Відня.

Для порівння – комунальний табір.

Літній дитячий табір "Лімниця"

Розташований у селі Вістова Калуського району. 

В ясну погоду діти відвідують пляж на березі Лімниці. Також для них проводять майстер-класи з хореографії, квілингу та оріґамі. Окрім того, організовують різноманітні спартакіади та малі Олімпійські ігри, екскурсії на Скелі Довбуша, в Галицький національний парк та франківський аквапарк. А вечорами на дітей чекають пісенні вечірки.

Вартість путівки тут нижча, ніж в інших закладах, – 21 день таборування обійдеться приблизно в 4500 грн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: