fbpx

Три місяці до відкриття: будівництво заводу "Леоні" у Коломиї з висоти птахів

Економіка 19:23, 11.03, 2017

80% працівників на новому заводі компанії "Леоні" в Коломиї, що його планують відкрити в червні, становитимуть жінки.

Про це міський голова Коломиї Ігор Слюзар повідомив на зустрічі з надзвичайним та повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Зараз триває будівництво заводу, яке планують завершити до червня цього року. 

"Важливим моментом є те, що 80% працівників будуть жінки, – наголосив І. Слюзар. – Тобто наші жінки перестануть їздити на заробітки за кордон й будуть вдома виховувати своїх дітей. Це вирішить соціальну проблему з недоглянутими дітьми", – пише Дзеркало Коломиї. 

Під час зустрічі міський голова зауважив, що в Коломиї наразі нема підприємства, де б працювало більш ніж 350 осіб.

Також, як зазначив він, входження інвестора "Леоні" змінить ситуацію з рівнем заробітної плати, яка в Коломиї є низькою.

Нагадаємо, за будівництво заводу Леоні, який є найбільшою інвестицією за 25 років, Коломия конкурувала з кількома містами Прикарпаття та Львівщини. Завод "Леоні" займатиметься виробництвом електричної проводки для автомобілів.

Як повідомляли, завод очолив львів’янин, економіст за фахом, Руслан Грем. А на Вічевому майдані в Коломиї працює офіс "Леоні", де набирають на роботу людей на офісні й виробничі вакансії.

Сума інвестицій складає близько 15 млн євро. У 2017 році планується набрати на роботу 800 людей, а до 2021 року – 8000 осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: