fbpx

Три царі йшли до Ісуса: у Варшаві карнавально відсвяткували українське Різдво. ФОТО

Суспільство 08:41, 07.01, 2018

Костюмованою ходою в столиці Польщі 6 січня відзначили українське Різдво.

"Як в Варшаві святкували українське Різдво", – про українське свято розповіла його очевидець, франківчанка Тетяна Єфтимовська. 

"Вони думали-думали. І здалося б святкувати, але Різдво іншого числа, то вони й розділили: саме сьогодні, за їхньою версією, три царі якраз дійшли до Ісуса в Вифлиєм. Державний вихідний, між іншим. Вертепи і т. д." – описала "друге" Різдво, яке цими днями карнавально розгорнулося у Варшаві, франківчанка.

Довідково: У Польщі 6 січня відзначають свято Трьох Королів (пол. Święto Trzech Króli), або Богоявлення (пол. Objawienie Pańskie). Традиція свята переносить нас в біблійні часи, коли на землі народився Христос, а волхви прийшли до нього на уклін.

День Богоявлення з 2011 року в Польщі є державним вихідним. Користуючись вільним днем, безліч людей проводять його на богослужіннях, а потім на вулицях в карнавальних ходах і виставах. 

Хода трьох королів проходить в Польщі вже стає подією міжнародного масштабу. Яскравий костюмований карнавал з співами, яслами, різдвяними зірками, Ісусом, Марією, Йосипом, ангелами і бісами і, звичайно, Трьома королями, які прийшли поклонитися Христу, завершує різдвяний цикл в Польщі, йдеться на сайті Ostarbeiter.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: