fbpx

Центр сучасного мистецтва Івано-Франківська представив парадоксального Ростислава Котерліна

Суспільство 14:36, 15.04, 2016

З 14 квітня в Івано-Франківському ЦСМ діє виставка Ростислава Котерліна, одного з найважливіших художників Станіславського феномену, культурного містечкового явища 1990-х, редактора альманаху про сучасне мистецтво "Кінець кінцем" та головного художника обласного театру ляльок.

"Дзеркальне зображення назви виставки – "анидюЛ"  відсилає нашу увагу до відбиття, повторення, до тіней підсвідомого",  пояснив суть експозиції куратор ЦСМ, мистецтвознавець Анатолій Звіжинський. 

Знак запитання подвоює незрозумілість, неясну загадковість образів. Одвічне  що є людина, навіщо вона тут, куди прямує  бентежить автора й слугує можливістю усім навернутися до себе. Рафінована загадковість полотен Ростислава Котерліна, парадоксальність об’єктів, абсурдність фотосюжетів  це вже давно впізнавані авторські ходи, які не залишають байдужими всіх знаючих, про що мистецтво і де шукати його радощі, вважає Звіжинський.

І заохочує франківців, які цікавляться сучасним мистецтвом, оглянути виставку. Тим більше, що роботи Ростислава останніми роками частіше можна бачити в Києві, аніж в рідному Івано-Франківську,  завдяки співпраці з арт-центром Павла Гудімова "Я галерея", де вже пройшло 5 персональних виставок та десяток колективних проектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: