fbpx

Цьогоріч Перший дзвоник у франківських школах почують 3,5 тисячі першокласників

Суспільство 09:27, 21.08, 2018

Начальник міського департаменту освіти Ігор Максимчук розповів сьогодні на оперативній нараді в міського голови, що цього року до перших класів підуть 3443 учні. Свято Першого дзвоника заплановане на суботу, 1 вересня.

Він також зауважив, що в другу зміну навчатимуться 12,8% дітей.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запропонував вжити заходи, щоб змінити графіки навчання для дітей, які змушені вчитися у другу зміну. Він додав, що департамент освіти недопрацьовує, "бо є школи, які поруч, – одна переповнена, а інша забита". 
Ігор Максимчук пообіцяв вирішити цю проблему наступного року, коли до шкіл буде електронна черга. 
Освітянин також доповів про забезпеченість школярів підручниками. Так, на новий навчальний рік учнів забезпечено підручниками на 86%. Немає підручників для 1-х та 10-х класів. Мало забезпечені навчальною літературою п'ятикласники – на 72%. Найкраще забезпечення у 8-9-х класів – на 100%. Він поскажився, що Міністерство освіти та науки недостатньо забезпечує учнів новими підручниками. 
Максимчук анонсував, що з бюджету планують придбати на 22 млн інтерактивні комплекси.
"Наголошую, це кошти з міського бюджету! Навіщо піаряться міністри по телевізору, навіщо робили реформу, якщо реальних грошей нема? Книжок і підручників нема, тендери заблоковані. Треба робити щось на місцях", – прокоментував Руслан Марцінків.
За словами Максимчука, шість педагогів міста стали тренерами Нової української школи, 151 педагог отримав сертифікат на сайті студії онлайн освіти EdEra.
 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: