fbpx

Цьогоріч понад 700 прикарпатців пішли на контрактну службу в армію

Суспільство 10:33, 31.08, 2016

Т. в. о військового комісара Івано-Франківського обласного військкомату полковник Юрій Верановський розповів, як в області стимулюють набір контрактників у ЗСУ.

Сьогодні на прес-конеренції в Івано-Франківську Юрій Верановський зазначив, що потреби  у 7 хвилі мобілізації немає, оскільки поставлено завдання набрати на військову службу за контрактом.

"Залучаються найкращі хлопці. Ми обдзвонюємо потенційних кандидатів, які проходили службу у військових частинах чи воювали у зоні АТО», – розповів Верановський.

За його словами, з початку 2016 року контракт із ЗСУ уклали більше 700 прикарпатців. У другому півріччі військовими комісарами області відібрано на військову службу за контрактом близько двох сотень осіб, з них 160 уже уклали контракти.

Загалом по Україні з початку року на військову службу за контрактом прийнято понад 46 тисяч осіб та більше 6 тисяч офіцерів.

«Щоденно є бажаючі, яким ми пропонуємо ті варіанти служби і спеціальності, які їм найбільше підходять», – зазначив Верановський.

Основні вимоги – стан здоровя, фізична підготовка та психологічна стійкість. Перший контракт можна заключити на три роки. Також є шестимісячний контракт, який можуть підписувати військовослужбовці, які проходять службу за мобілізацією і відслужили уже не менше 11 місяців.

Стимулює призов на службу за контрактом і місцева влада. В області військовослужбовцям, які укладають контракт, виплачують допомогу:
Калуський район – 10 тисяч гривень;
Городенківський  – 5 тисяч гривень;
Верховинський – 5 кубічних метрів лісу;
Бурштин – 5 тисяч гривень;
Франківськ – 4 тисячі гривень;
Галицький район – до 4 тисяч гривень;
Коломийський район – до 4 тисяч гривень;
Богородчанський район – оплачують проїзд кандидатам на військову службу за контрактом.

На сьогоднішній день на Прикарпатті виконано план по призову на службу за контрактом на 50%. Очікують, що восени і взимку показник буде вищий, оскільки люди повернуться з відпусток та сезонних заробітків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: