fbpx

ЦВК достроково позбавила повноважень Івано-Франківську обласну виборчу комісію

Політика 16:22, 06.10, 2016

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження усього складу Івано-Франківської обласної виборчої комісії. Підставою для такого рішення стало невирішене питання щодо реєстрації депутатом Івано-Франківської обласної ради Марії Ткачук.

На засіданні 4 жовтня Центральна виборча комісія розглянула окремі питання діяльності Івано-Франківської обласної виборчої комісії.

Так, 25 серпня до ЦВК надійшло звернення представника кандидата в депутати Івано-Франківської обласної ради Марії Ткачук, який поскаржився на те, що ОВК не може зареєструвати Марію Ткачук депутатом.

За результатами розгляду цього звернення комісія 16 вересня 2016 року прийняла постанову "Про окремі питання діяльності Івано-Франківської обласної виборчої комісії", якою зобов’язала Івано-Франківську обласну виборчу комісію до 23 вересня 2016 року вирішити в установленому законодавством України порядку питання стосовно визнання обраною та реєстрації Марії Ткачук депутатом Івано-Франківської обласної ради та невідкладно надіслати до ЦВК копії відповідних рішень.

Проте до ЦВК 30 вересня надійшов лист за підписом голови Івано-Франківської обласної виборчої комісії разом з копією протоколу засідання цієї комісії від 27 вересня 2016 року № 26. У документі йдеться, що ОВК не виконала постанови ЦВК.

"За таких обставин Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Івано-Франківською обласною виборчою комісією законів України та достроково припинила повноваження всього її складу", – інформує прес-служба ЦВК.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: