fbpx

Цифрова держава без черг та корупції: Дерев'янко пояснив переваги блокчейну

Політика 12:06, 09.07, 2018

Нова цифрова держава повинна базуватись на сучасній технології блокчейн, яка надійно захистить інформацію та знищить черги до чиновників і корупцію.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в президенти України народний депутат Юрій Дерев'янко на своїй сторінці в Facebook.

Політик зазначив, що великим "досягненням" 144 реформ вважають створення сучасних центрів надання адміністративних послуг як "єдиного вікна" знущання над людиною.

"Центри надання адміністративних послуг стануть неактуальні, якщо в людини буде свій електронний кабінет, де буде безпечно зберігатися уся необхідна інформація про людину", – сказав Дерев'янко.

Він додав, що сьогодні в державних інформаційних системах дані про людину дуже ненадійно зберігаються в різних державних централізованих базах даних в різних реєстрах. 

"Найбільший парадокс таких систем у тому, що сама людина не володіє інформацією про себе. Натомість змушена стояти в чергах, ходити до чиновників, давати їм хабарі, аби отримати якусь інформацію про себе ж. Таких прикладів десятки: в ЖЕКу отримати довідку про свій склад сім'ї, в податковій отримати інформацію про свої сплачені податки, отримувати довідки в БТІ, МВС тощо", – сказав депутат.

Дерев'янко пропонує натомість використовувати технологію блокчейн.

"Це децентралізована база даних, інформацію в якій неможливо підмінити. Ця технологія дає можливість захистити дані, всю інформацію від втрати, сторонього втручання і відслідкувати весь ланцюжок змін інформації", – пояснив він.

Політик додав, що головне, що така технологія закріпить фундаметальний принцип: інформація про людину є надійно захищеною і буде належати самій людині. І людина сама вирішуватиме, кому даватиме доступ до неї. 

"Для отримання будь-якої послуги від держави людина зможе самостійно надавати та отримувати необхідну інформацію через свій електронний кабінет",  підкреслив нардеп.

Тому в цифровій державі більше не буде ніяких черг, хабарів чиновникам за те, щоб отримати довідку чи якийсь папірець. 

"Боротися зі старою системою немає сенсу. Потрібно створювати нову",  підсумував Дерев'янко.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко повідомив, що братиме участь у виборах Президента України в 2019 році.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: