fbpx

Turkish Airlines скасував рейси до Івано-Франківська через тріщини і відшарування на злітній смузі

Суспільство 19:31, 28.04, 2016

У довідковій службі компанії пояснили, що це пов'язано з ремонтом посадкової смуги, який може тривати до двох місяців.

Авіакомпанія Turkish Airlines скасувала рейси Стамбул – Івано-Франківськ як мінімум на найближчі кілька днів через обмеження українського аеропорту, про які компанії повідомили вчора, в середу, 27 квітня. 

Як інформує avianews.com., аеропорт листом повідомив авіакомпанію про те, що комісія під час вивчення поверхонь аеродрому знайшла тріщини і відшарування бетону на злітній смузі. 

На основі акту комісії, аеродром в такому стані може обслуговувати не більше 10 операцій на добу. Причому вага кожного повітряного судна не повинна перевищувати 50 тонн  до завершення ремонту. 

Такі обмеження унеможливлюють комерційне використання лайнерів типу Airbus A319, які літали на рейсах Turkish Airlines між Івано-Франківськом та Стамбулом, прокоментувало ситуацію компетентне джерело у Стамбулі. 

Нагадаємо, авіакомпанія відкрила щоденні рейси до Франківська 30 березня. 

Раніше Turkish Airlines змушена була припинити польоти між Стамбулом і Дніпропетровськом через те, що український аеропорт відмовився обслуговувати рейси. Міністр інфраструктури назвав таку ситуацію "комерційним конфліктом двох компаній". 

Аеропорт Дніпропетровська через "Днеправіа" контролюється компанією "Галтера". Аеропорт Франківська знаходиться в концесії у фірми "Скорзонера". І "Галтеру", і "Скорзонеру" пов'язують з бізнесменом Ігорем Коломойським, який також є співвласником компанії МАУ. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: