fbpx

Творчість прикарпатських художників виставили в Холланд парку в центрі Лондона

Культура 12:41, 09.08, 2017

В мальовничому Холланд парку, в центрі Лондону, в Ice House, з 4-14 серпня відбувається виставка українських митців Прикарпаття. Тут представлено роботи заслуженого художника України Василя Красьохи, Анатолія Мельника, Григорія Поліщука і Галини Петрової.

Це друга виставка прикарпатських митців: перша успішно пройшла минулого року.

"Harmony of vision in colours" під такою назвою об'єднались карпатські пейзажі, квіти Ботанічного саду у Києві, а також морські види і пейзажі Англії. 

У кожного з художників – унікальний стиль: Василь Красьоха малює квіти великими мазками, подекуди мастихіном, імпресійно, що надає їм живості і свіжості. Олійні пейзажі Анатолія Мельника випромінюють тепло і затишок карпатського краю. Молодий художник Григорій Поліщук настільки виписує каміння і гірські потоки, що складається враження присутності в тому чи іншому місці, бажання доторкнутися води, сонячне світло пейзажів запрошує зануритися вглиб картини.

Малюючи олією чи акрилом, використовуючи мастихін, Галина Петрова показує місця своїх подорожей: красу крейдяних кліфів, бірюзово-смарагдову свіжість моря північного Девона, цвітіння англійських парків і садів, вулиці Слоун Сквер.

Морські види Галини виконані декількома техніками (mix media), проте взагальному заспокійливі.

Виставку відвідують люди різних національностей, але у всіх одинакове враження від картин українських митців: все дуже кольорове, енергійне, настроєве, позитивне, неймовірно красиве.

Як і на першій виставці, тут також збираються кошти онкохворим діткам в Україні, пропонуючи книги українських авторів і вироби ручної роботи, які залюбки купляють англійці.

"Про Україну знають, її відвідують, захоплюються її красою і кухнею, нам залишається тільки подякувати організаторам – Galaart gallery за проведення таких проектів, – пише спеціально для КУРСу Галина Гаврилович з Лондона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: